ŠAMAC: Tanja Ninković predsjednik Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama - Glas Regije

ŠAMAC: Tanja Ninković predsjednik Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama

Nije učitano

Novoizabrani predsjednik šamačkog Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama Tanja Ninković izjavila je da ima veliki motiv da što bolje i predano radi, jer je i sama majka djeteta sa posebnim potrebama.

Ninkovićeva je nakon Skupštine Udruženja rekla da će se njen rad cijeniti isključio po tome koliko će svako od 50 djece od kojih je 15 aktivnih, koja su članovi Udruženja, imati koristi od njene pomoći.

„Ova djeca imaju svoja prava koja se ne smiju zanemariti. Afirmisaću inkluzivni pristup roditelja i staratelja u rad Udruženja. Radiću i na senzibilizaciji javnosti na problem ove ranjive grupe, a tražiću i pomoć i podršku zajednice, posebno državnih organa i ustanova koje imaju zakonsku obavezu da omoguće pristup pravima ovoj djeci“, istakla je Ninkovićeva.

Ona je dodala da planira da ponovo pokrene druženje u kreativnim radionicama koje nisu radile zbog pandemije, u čemu će imati pomoć volontera.

Ninkovićeva je pozvala da se Udruženju priključe svi koji žele da rade sa djecomi i pomognu im.

Na Skupštini Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama Ninkovićeva je jednoglasno izabrana za predsjednika Udruženja, a za predsjednika Skupštine Cvijeta Milovanović.

Izabrani su delegati Skupštine, Nadzorni i Upravni odbor, i prihvaćene objektivne ostavke dosadašnjeg predsjednika Udruženja i predsjednika Skupštine.

Skupštini je prisustvovao i načelnik opštinske Službe za društvene djelatnosti Mišo Dervenić, koji je rekao da opština Šamac podržava Udruženje kroz budžet i tako će i nastaviti.

Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama u Šamcu ima podršku opštine na godišnjem nivou u visini od 4.800 KM.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *