ŠAMAC: Sastanak načelnika opštine sa gradonačelnicima Slavonskog Šamca i Županje - Glas Regije

ŠAMAC: Sastanak načelnika opštine sa gradonačelnicima Slavonskog Šamca i Županje

Nije učitano

Kod načelnika opštine Šamac Đorđa Milićevića danas su u posjeti boravili načelnici opština Slavonski Šamac i Županja iz Republike Hrvatske, a tema razgovora bila je  zajednička saradnja u budućem Javnom pozivu prekogranične saradnje u okviru EU.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević kaže da je ovo prvi zajednički sastanak sa gradonačelnikom opštine Županja, a sve u kontekstu nastavka saradnje i povezanja sa susjednim opštinama  u Republici Hrvatskoj u cilјu iznalaženja određenih oblasti gdje imaju zajednički interes obe strane, te da je nedavno uspostavlјena saradnja sa opštinama Okučani i Slavonski Šamac.

„Jedna od prvih tema koja se sama po sebi nameće, a interes je obe strane opština iz RS odnosno, BiH i Republike Hrvatske jeste saradnja u budućem Javnom pozivu prekogranične saradnje. Razgovarali smo o raznim načinima saradnje grada Županje i opštine Šamac i ono što smo zajednički konstatovali je da će timovi iz Šamca, Županje, Slavonskog Šamca i Okučana sa kojima smo već uspostavili saradnju zajednički u naredna dva tri mjeseca raditi na idejnim rješenjima za projekte iz oblasti privrede, turizma sa kojim bi eventualno aplicirali zajednički na fondove prekogranične saradnje u okviru EU“, kaže Milićević.

Gradonačelnik  Županje Damir Juzbašić kaže da saradnja može biti plodna, gledaće šta će se otvarati kroz EU i zajedno planirati.

„U prvom redu to će biti privredna aktivnost i saradnja na tom polјu, ako je moguće i kroz turizam ekologiju itd. fokus će biti što je prioritet gradu Županji i vjerujem i ovdje otvaranje radnih mjesta otvaranje poslovnh zona“, kaže Juzbašić.
On je dodao da sama poruka da su jedni od drugih udalјeni 30 kilometara i da su danas ovdje je prvi korak koji će sigurno uroditi plodom.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *