ŠAMAC: Potpisan ugovor o saradnji sa fondom za izbjegla i raseljena lica za saradnju sa Srbima u regionu Autonomne pokrajine Vojvodina - Glas Regije

ŠAMAC: Potpisan ugovor o saradnji sa fondom za izbjegla i raseljena lica za saradnju sa Srbima u regionu Autonomne pokrajine Vojvodina

Nije učitano

Načlnik opštine Šamac Đorđe Milićević i Direktor fonda za izbjegla i raseljena lica za saradnju sa Srbima u regionu Autonomne pokraine Vojvodina Aleksandar Đedovac danas su u opštini Šamac potpisali Ugovor o saradnji, koja će se kako kažu nastaviti i naredne godine.

ALeksandar Đedovac direktor fonda za izbjegla i raseljena lica za saradnju sa Srbima u regionu Autonomne pokrajine Vojvodina je pojasnio da fond u svom opisu poslovanja ima Fond za direktne donacije za Srbe u regionu.

„Opština Šamac se javila na konkurs za direktne donacije, a nakon olujnog nevremena koje je zahvatilo opštinu Šamac u julu 2023 godine. Pokrajinska Vlada na čelu sa Igorom Mirovićem i mi odlučili smo da pomognemo opštini Šamac i damo sredstva u visini od 75.000 KM za rekonstrukciju Doma kulture u jednoj mesnoj zajednici, a to su Pisari, kaže Đedovac.

On je dodao da nije u pitanju novac, da je u pitanju odnos Srbije prema RS, prema Srbima u regionu.

„Moram naglasiti da je to sve zahvaljujući našem predsjedniku Republike Srbije što su ta sredstva od pre par godina veća. Meni je čast što sam na čelu tako lepog fonda,“kaže Đedovac zahvaljujući se načelniku rekavši da će vrata Pokrajine za njih biti uvek otvorena.

Nije učitano

 

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević je izrazio je zadovoljstvo posjetom direktora fonda za saradnju sa Srbima u regionu, te istakao da je ovo . u suštini nastavak jedne dobre saradnje opštine Šamac i jednog dijela lokalnih zajednica u RS sa fondom i Autonomnom pokrajinom Vojvodina, a samim tim i sa cijelom republikom Srbijom .

“ Ovo je samo kruna naše saradnje za proteklih godinu ipo dana. Opština Šamac je tokom prošle godine dobila Finansijsku podršku od 20.000 KM i sada 75.000 KM. Sa ovim sredstvima biće saniran Dom kulture u mjesnoj zajednici Pisari koji je nastradao u prošlogodišnjem olujnom nevremenu”, kaže Milićević.

Milićević napominje da nije suština u novcu, te da je suština briga ljudi u Srbiji i aktuelne vlasti za sve lokalne zajednice u RS bez obzira na političku pripadnost.

“Saradnju nastavljamo i ona će se intenzivirati tokom ove i naredne godine. Ono što je nabitnije da mi svi ovdje znamo da matica Srbija stoji iza RS i lokalnih zajednica i to je ono što nam daje podstrek da u vremenu koje dolazi ovu saradnju intenziviramo dalje”, kaže Milićević.

Svetlana Pavlović/Glas Regije

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *