ŠAMAC: Pomen komandantu Milanu Josiću - Glas Regije

ŠAMAC: Pomen komandantu Milanu Josiću

Nije učitano

Na mjesnom groblju u Obudovcu kod Šamca je služen pomen Milanu Josiću, komandantu specijalnog bataljona Druge posavske brigade Vojske Republike Srpske, a okupljeni su naglasili da njegov lik i djelo ne smiju biti zaboravljeni.. 

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović podsjetio je da je Josić, koji je tokom odbrambeno-otadžbinskog rata prošao sve ratne teškoće, bio predsjednik te organizacije 1997. godine i član Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske.

„Vraćajući se sa jedne sjednice Predsjedništva BORS-a na današnji dan 2000. godine, Josić je imao saobraćajnu nesreću. Na licu mjesta je poginuo njegov prijatelj i sekretar Boračke organizacije Šamac, a on teško povrijeđen odvezen je u Banjaluku, gdje je nakon dva dana preminuo“, podsjetio je Zoranović.

Organizatori pomena komandantu Josiću, koji je za ratne zasluge odlikovan Ordenom Nemanjića drugog reda, su šamačka Boračka organizacija, mjesna Boračka organizacija Obudovac, a ovo je 21 godina kako se služi pomen Josiću.

Pomen povodom 21 godine od smrti Josića služili su obudovački sveštenici, a osim mještana, prisustvovali su predstavnici Druge posavske brigade, načelnik šamačkog Odjeljenja za finansije Velimir Andrić, mještani i članovi porodice Josić.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *