ŠAMAC: Održana deveta po redu „Kotlićijada“ na Jekića jezerima (FOTO) - Glas Regije

ŠAMAC: Održana deveta po redu „Kotlićijada“ na Jekića jezerima (FOTO)

Nije učitano

U Obudovcu, na Jekića jezerima, održana je deveta „Kotlićijada“, u okviru „Šamačkog lјeta“.

Predsjednik Ekološkog društva „Ekob“ iz Obudovca.

Otvarajući manifestaciju načelnik opštinskog Odjelјenja za finansije Velimir Andrić rekao je da su učešće uzele mnogobrojne ekipe, a da je cilј da se promovišu kultura, sport, zdrav život i prostor koji je uređivan prethodnih godina.

On je istakao da „Kotlićijada“ nije takmičarskog tipa već manifestacionog i da će opština nastaviti da podržava ovakve aktivnosti.

„Ekološko udruženje „Ekob“ Obudovac godinama brine o prostoru i to na izuzetan način. Zajedničkim radom imamo i ovakvu manifestaciju i prostor koji je za ponos opštine Šamac i šireg regiona“, naglasio je Andrić.

Nije učitano

Mišo Nestorović predsjednik udruženja “Ekob” rekao je da su Jekića jezera izuzetan turistički potencijal Posavine i da je cilј manifestacije da ih promovišu kao i tradiocinalna domaća jela.

On je naveo da su bila prisutna udruženja, pčelari i drugi iz Šamca i okolnih opština.

Drugi put kotlić je spremalo i Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama.

Djeca i roditelјi uživali su u spremanju čobanca i roštilјa, ali i u boravku u prirodi i druženju.

Nije učitano

Predsjednik Udruženja Stanislav Milovanović rekao je da je za djecu sa poteškoćama u razvoju najvažnije da se druže, te da učešćem na ovakvim događajima doprinose tome da javnost bude osjetlјivija na probleme sa kojima se suočavaju.

Udruženja „Ekob“ je prije nekoliko godina pokrenulo inicijativu za uređenje prostora Jekića jezera, te je još više dobio na značaju u okviru ove manifestacije.

U kulturno-zabavnom programu učestvovali su članovi Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Obudovca, tri folklorne grupe, vokalni solista i dva instrumentalista na violini.

Nije učitano

Organizatori „Kotlićijade“ su Centar za kulturu i Ekološko društvo „Ekob“ iz Obudovca, pokrovitelј je opština, a na kraju manifestacije podijelјene su zahvalnice zaslužnim udruženjima i pojedincima.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *