ŠAMAC: Obilјežena krsna slava Hrama u Donjoj Slatini - Glas Regije

ŠAMAC: Obilјežena krsna slava Hrama u Donjoj Slatini

Nije učitano

U Crkvi Svetog Lupa u Donjoj Slatini kod Šamca je služena Sveta liturgija povodom krsne slave tog mjesta i hrama – jedinog u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) posvećenog ovom svetitelјu.

Sveštenik Dragan Pavlović je u besjedi istakao da je ova crkva, sagrađena i osveštana 2006. godine, jedina u cijeloj SPC koja je posvećena ovom velikom svetitelјu crkve Hristove, učitelјu i molitveniku pred prijestolom Božijim.

Sveštenik je naglasio da se u crkvi u Donjoj Slatini, od njene izgradnje, okuplјa narod ove parohije da obilјeže slavu hrama i cijelog sela, jer hram čine živim oni koji dolaze na molitve.

Nije učitano

On je ukazao na potrebu čovjekolјublјa i u ovom savremenom veoma teškom vremenu jer je to poruka Jevanđelјa, kao i na molitvu Bogu da se ne skrene sa pravog puta koji je težak i trnovit.

„Treba da se molimo Gospodu Bogu za milost Božiju i za nas i za sve bliže, da se molimo da nam Gospod Bog bude pomoćnik da izdržimo na tom putu spasenja“, naveo je sveštenik Pavlović.

Pavlović je naglasio da je ovo krsna slava i određenog broja vjernika u ovoj parohiji.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je prisustvovao liturgiji, rekao je da se Opštinska uprava uvijek odazove pozivu i pomaže Crkvu, uz podsjećanje da se tokom godine za vjerske zajednice na šamačkom području izdavaju određena sredstva, a ove godine je to iznos od 15.000 KM.

Čestitajući krsnu slavu Hramu i donjoslatincima Milićević je istakao da se uvjek rado odaziva ovakim događajima.
Kum krsne slave u Donjoj Slatini bio je Vedran Đurđević, a za narednu godinu kumstvo je preuzela Ana Kikić mještanka Donje Slatine.

Krsnoj slavi u Donjoj Slatini, pored vjernika parohije Donje i Gornje Slatine prisustvovali su i načelnici Odjelјenja za finansije Velimir Andrić i načelnik Odjelјenja za privredu i inspekcijske poslove Predrag Nedić.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *