ŠAMAC: Najbolјi učenici osnovnih i srednje škole na prijemu kod načelnika opštine - Glas Regije

ŠAMAC: Najbolјi učenici osnovnih i srednje škole na prijemu kod načelnika opštine

Nije učitano

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević upriličio je danas prijem za pet učenika generacije – jednog srednjoškolca i četiri osnovca i nagradio ih sa po 200 KM, te pet osnovaca vukovaca, kojima je dodijelio po 100 KM.

Učenici generacije osnovnih škola su Anđela Radumilo iz škole u Šamcu, Strahinja Lazić  iz škole u Crkvini, Pajić Dragana iz škole u Gornjoj Slatini i Tamara Kantar iz škole u Obudovcu, dok je Neda Đurić iz SŠC „Nikola Tesla“ iz Šamca.

Milićević je đacima poželio sreću u dalјem školovanju, čestitao za ostvarene rezultate, te istakao da su oni promoteri opštine Šamac.

„Ovo je još jedna generacija najbolјih koji su tokom svog devetogodišnjeg, odnosno četverogodišnjeg školovanja dali najviše, a koji će nastaviti svoje školovanje. Osnovci nastavlјaju školovanje u Šamcu, a srednjoškolci na fakultetima. Najbolјi će po automatizmu biti i stipendisti u narednom periodu i nadam se da će te stipendije koje danas iznose 100 KM mjesečno u narednom periodu biti povećane na 150 KM“, kaže Milićević.

Nije učitano

On je dodao da se školovanje i obrazovanje uprkos  vremenu u kojem živimo dugoročno isplati, te  dodao  da je opština iz Budžeta u proteklim godinama izdvajala sredstva za pobolјšanje materijalnog položaja osnovnih škola i obezbjeđuje sredstva za prevoz srednjoškolaca za jedno polugodište.

Učenik generacije iz osnovne škole u Obudovcu Tamara Kantar kaže da će upisati srednju medicinsku školu ističući da je ponosna na sebe i svoje prijatelјe što su u vrijeme pandemije ipak savladali gradivo.

Učenik generacije u Srednjoj školi Neda Đurić iz Gajeva završila je računarsko informatičku gimnaziju upisaće se na Farmaceutski fakultet u Banja Luci, te istakla zahvalnost načelniku za gest koji uvijek pokazuje za mladost i najbolјe.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

1 komentar na “ŠAMAC: Najbolјi učenici osnovnih i srednje škole na prijemu kod načelnika opštine

  1. Ovi uzorni učenici jesu, kako s pravom kaže načelnik, promoteri opštine Šamac, te ih treba naglašenije istaknuti i pohvaliti, svakako i nagraditi – što je ovom prigodnom prilikom i učinjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *