ŠAMAC: Klubu istoričara poklonjena vrijedna donacija u knjigama - Glas Regije

ŠAMAC: Klubu istoričara poklonjena vrijedna donacija u knjigama

Nije učitano

Arhiv Vojvodine poklonio je vrijednu donaciju istorijskih knjiga Klubu istoričara „Posavina“ iz Šamca.

Predsjednik Kluba istoričara „Posavina“ Maja Vidović rekla je da su mladi istoričari iz Šamca i Modriče posjetili Muzej Prisajedinjavanja Vojvodine i biblioteku Arhiva Vojvodine, gdje im uručen paket stručne literatire u sklopu projekta „Vrijeme darovanja“.

Biblioteka šamačkih istoričara na poklon je dobila i donacije knjiga od profesora Filozofskog fakulteta iz Banjaluke Borivoja Miloševića i Slavojke Beštić Bronza.

Klub istoričara „Posavina“ odnedavno je počeo sa formiranjem biblioteke i sada, uz donacije, raspolaže sa pedesetak istorijskih naslova.

Iz Kluba su apelovali da građani doniraju naslove o istorijskim događajima, ako ih imaju u posjedu, da bi se sačuvala ta građa.

Vidovićeva je rekla da je Klub istoričara „Posavina“ održao prvu promociju svog glasnika /drugi broj/ „Naša misao “ u značajnoj istorijskoj instituciji Arhivu Vojvodina, a u saradnji sa direktorom arhiva, pred punom salom, u Srpskoj Atini, kako od milja kažu za Novi Sad.

Nije učitano

„Ovo je bila, jedinstvena prilika da se nešto više kaže i o prostoru Posavine, kao i o istoriji Republike Srpske i položaju Srba u BiH. Nama je bila velika čast i zadovoljstvo što smo imali priliku da gostujemo u Arhivu Vojvodina. Upoznali smo dosta naših kolega, i razgovarali smo o budućim saradnjama. Drago nam je, što je direktor arhiva, prepoznao naš rad i ukazao nam povjerenje i omogućio da promovišemo glasnik „Naša misao“ u tako jednoj eminentnoj i značajnoj instituciji kao što je Arhiv Vojvodine“, ističe predjednik Kluba istoričara „Posavina“, Maja Vidović.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

About Post Author

1 thought on “ŠAMAC: Klubu istoričara poklonjena vrijedna donacija u knjigama

  1. JEBO ŠAMAČKU ISTORIJU KOJU PIŠU SAMO SRBI. ŠTA JE SA ONIMA KOJI SU ŠAMAC GRADILI PRIJE OKUPACIJE?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *