ŠAMAC: Izvedena komedija „Korona žurka“ - Glas Regije

ŠAMAC: Izvedena komedija „Korona žurka“

Nije učitano

U Šamcu je, uz poštovanje epidemioloških mjera, izvedena predstava „Korona žurka“ lokalnog pozorišta „Ušće tetar“, a riječ je o komediji koja prikazuje kako jedna beogradska porodica proživljava pandemiju virusa korona.
Autor i režiser Dušan Lojpur kaže da je sa učenicima Srednje škole dugo pripremao ovu predstavu, te naveo da se radnja dešava u Beogradu na Petlovom brdu, uoči pojave virusa korona, a glavni junaci, članovi jedne beogradske porodice, na razne načine doživljavaju ovu savremenu pošast.

„Najstariji član porodice Simo, novopečeni penzioner prati sve informacije pažljivo na televiziji dok je njegova kćerka profesor u Petoj beogradskoj gimanziji i muči muku sa nestabilnom djecom, a najviše sa lijenim đakom kome čak i profesor pomaže da popravi ocjene u školi“, rekao je Lojpur.

U predstavi se pojavljuju i kćerke profesorice, jedna koja ima malo posla, a svršeni je student Akademije glume, te druga – student kineskog jezika koja ima momka Kineza iz Vuhana.

Nije učitano

Radnja je univerzalna, prepoznatljiva za svaku sredinu, kaže Lojpur, a tekst originalan.

On je dodao da su članovi pozorišta „Ušće teatar“ talentovani srednjoškolci, ali ima i starijih, a građu koju je koristio prikupio je iz medija i iz svakodnevnog života.

Predstava je kod gledalaca izazvala velike ovacije i smijeh, a glumci su nagrađeni burnim aplauzom.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *