ŠAMAC: Izašao drugi broj glasnika „Naša misao“ posvećen Petru I Karađorđeviću - Glas Regije

ŠAMAC: Izašao drugi broj glasnika „Naša misao“ posvećen Petru I Karađorđeviću

Nije učitano

Klub istoričara „Posavina“ je izdao drugi broj glasnika „Naša misao“ posvećen kralјu Petru Prvom Karađorđeviću, povodom 100 godina od njegove smrti. Glavni i odgovorni urednici: Maja Vidović i Dimitrije Živanović.

Predsjednik Kluba Maja Vidović rekla je da se u drugom broju mogu pročitati eseji „Čuvajući ćirilicu – čuvamo sebe“, te dodala da ima i nova rubrika sa pjesmama.

„Na ovaj način se želјelo ukazati na problem očuvanja i mogućnost nestanka ćirilice kao klјučnog simbola našeg identiteta“, navela je Vidovićeva.

Uz eseje i pjesme u drugom broju su i naučno-stručni radovi koji obuhvataju sve zanimlјivosti iz lokalne istorije, važni momenti sa prostora Posavine i radovi iz opšte i nacionalne istorije.

Vidovićeva je dodala da se u drugom broju može pročitati i nekoliko prikaza.

„Nadamo se da će svako ko pročita moći da pronađe oblast koja ga zanima i da će „Našu misao“ prenositi i širiti“, navela je Vidovićeva, izražavajući zahvalnost ispred Kluba istoričara svima koji su prepoznali njihov rad i pomogli da drugi broj ugleda svjetlost dana.

Ona je rekla da će promocija biti održana 1. novembra u Arhivu Vojvodine pored Novog Sada, te da će glasnik biti predstavlјen u mnogim gradovima Srbije i Republike Srpske.

Izdavač je „Zadužbina knez Miroslav Humski“ iz Trebinja, u tiražu od 300 primjeraka, a cijena jednog primjerka je 15 KM.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *