RASVJETLJENA PREVARA PREKO INTERNETA: Dobojlija prodao kopiju skupog telefona - Glas Regije

RASVJETLJENA PREVARA PREKO INTERNETA: Dobojlija prodao kopiju skupog telefona

Nije učitano

Foto: Pixabay

Sektor kriminalističke policije PU Doboj podnio je izvještaj protiv P. T. iz Doboja zbog sumnje da preko interneta prevario jednu osobu i prodao joj kopiju telefona.

Dobojskoj policiji oštećeni iz Kaknja prijavio da je preko interneta pronašao prodavca koji se predstavio da je iz Doboja, prilikom čega je naručio mobilni telefon za 1.250 KM, a kada je dobilo paket od strane kurira jedne brze pošte  shvatio je da je prevaren, te da je dobio kopiju željenog telefona čija je vrijednost znatno manja.

– Policijski službenici naše Uprave postupajući po  navedenoj prijavi, identifikovali su P.T. iz Doboja koji je osumnjičen da stoji iza ove prevare.  Policijska uprava Doboj apeluje na građane da budu oprezni prilikom kupovine na internetu, posebno ako primijete da je nesrazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na tržišnu jer  bi to svakako trebalo biti jasno upozorenje da se radi o prevari, te da posebno obrate pažnju ukoliko kupuju putem neprovjerenih internet stranica – pojasnila je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona je rekla da ovom prilikom skreću pažnju građanima, ukoliko ima još prevarenih putem kupovine preko interneta na ovaj ili sličan način,  da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni  broj 122.

– Podsjećamo da su policijski službenici Policijske uprave Doboj u saradnji sa  Jedinicom za opšti kriminalitet – Odjeljenje za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske tokom prethodne godine evidentirali i rasvijetlili 51 krivično djelo visokotehnološkog kriminaliteta – istekla je Kerkezova.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *