RANJENA DJEVOJČICA (7): Iran napao Izrael s više od 300 dronova i projektila, 99% presretnuto, čeka se odgovor (VIDEO) - Glas Regije

RANJENA DJEVOJČICA (7): Iran napao Izrael s više od 300 dronova i projektila, 99% presretnuto, čeka se odgovor (VIDEO)

Nije učitano

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izjavio je jutros da je protivvazdušna odbrana presrela 99 odsto od oko 300 projektila koje je Iran noćas ispalio na Izrael.

Hagari je rekao da je Iran lansirao 170 dronova na Izrael, a da nijedan nije ušao u izraelski vazdušni prostor, već su svi oboreni izvan granica zemlje od strane Izraela i njegovih saveznika, prenosi Tajms of Izrael.

– Lansirano je 30 krstarećih projektila, a nijedan nije ušao u vazdušni prostor Izraela – naveo je Hagari i dodao da je 25 oborilo izraelsko vazduhoplovstvo.

Prema riječima Hagarija, Iran je ispalio i 120 balističkih projektila na Izrael, od kojih su neke pogodile vazdušnu bazu Nevatim na jugu Izraela. Naveo je da je pričinjena manja šteta na infrastrukturi u bazi, ali da ona radi uobičajeno.

Hagari je rekao da je nekoliko dronova i projektila lansirano iz Iraka i Jemena, ali da nijedan nije ušao u izraelski vazdušni prostor.

Ranjena djevojčica na jugu Izraela

Izraelska služba hitne pomoći kod grada Arada na jugu zemlje saopštila je da je u jučerašnjim napadima djevojčica ranjena dijelovima oborenog iranskog drona.

– Pripadnici izraelske medicinske službe potvrdili su da ljekari pružaju medicinsku pomoć sedmogodišnjoj djevojčici, prenosi Tajms of Izrael. Navodi se da je djevojčica iz beduinskog grada u blizini Arada, da je u teškom stanju i da je prebačena u bolnicu u Biršebi.

IZVOR: Srpskainfo

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *