Prvi šahovski turnir na otvorenom i tucijada u Obudovcu (FOTO) - Glas Regije

Prvi šahovski turnir na otvorenom i tucijada u Obudovcu (FOTO)

Nije učitano

U organizaciji Šahovskog kluba „Crvena zvijezda“ i opštine Šamac u Obudovcu ispred Doma kulture „Milan Jelić“ uz poštovanje svih epidemioloških mjera održan je Prvi šahovski turnir na otvorenom i tucijada.

Manifestaciji  je prisustvovao i načelnik opštine Đorđe Milićević.

Na turniru gdje je učestovao 21 šahista iz cijele opštine Šamac podijelјenih u osam ekipa, prvo mjesto je pripalo ekipi na čelu sa kapitenom Dušanom Joksimovićem 100 KM, drugo mjesto ekipi na čelu sa Nikicom Joksimovićem i treće ekipi na čelu sa Cvikom Zoranovićem  koji su dobili robne nagrade.

Prvo mjesto na tucijadi pripalo je Maksi Kojiću 50 KM, drugo Vesni Mišikić i treće Dragani Lazić koje su dobili robne nagrade.

Nije učitano

Načelnik opštine Đorđe Milićević kaže da je zadovolјstvo biti sa šahistima iz cijele opštine Šamac, a posebno iz Šahovskog kluba “Crvena zvijezda” koji iz jedne seoske sredine bilјeže rezultate koji prevazilaze RS, jer imaju vicešampionku do 14 godina  Helenu Gajić i šampionku RS u šahu do 18 godina Dragicu Simić.

„To govori o radu i trudu ekipe na čelu sa  njihovom upravom koja bilјeži iz godine u godinu sve bolјe rezultate. Ovdje je ekipa šahista za koju će se čuti i van RS. U tom smislu i dalјe podrška Opštinske uprave za još bolјe rezultate šahovskog kluba“, kaže Milićević.

Nedo Simić predsjednik Šahovskog kluba „Crvena zvijezda“ Obudovac kaže da je, pored  ideje da iskoriste vanjski prostor za šah i vrate tradiciju tucijade, osnovna ideja bila da organizuju šah na otvorenom nakon, jer su nakon osam godina dobili novog šampiona RS do 18 godina i vicešampiona do 14 godina.

Nije učitano

„Nadamo se da će to prerasti u tradiciju. Za našu sredinu je važno održavanje turnira, imamo šahiste na koje smo ponosni, mladu zlatnu generaciju i u pripremi mlade šahiste od kojih očekujemo puno“, kaže Simić.

On je dodao da se oni već osam godina bore sa najvećim šahistima iz gradova i opština širom RS i BiH.

Dragica Simić šampionka RS u šahu do 18 godina kaže da je bila na turniru na Palama i osvojila prvo mjesto, a sada je očekuje državno prvenstvo u šahu u Tuzli, stigao joj je i poziv  da učestvuje na svjetskom prvenstvu u šahu koje se održava u Kini.

Drugo mjesto na prvenstvu RS do 14 godina koje se održalo na Palama osvojila je Helena Gajić iz Obudovca koja očekuje državno prvenstvo u šahu u Tuzli koja kaže da se aktivno priprema kako bi se izborila na učestvovanje na svjetskom prvenstvu.

(IZVOR: Opština Šamac)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *