PRORADILI TAČNO U PONOĆ: Poznat uzrok pada Fejsbuka, Instagrama i Vocapa - Glas Regije

PRORADILI TAČNO U PONOĆ: Poznat uzrok pada Fejsbuka, Instagrama i Vocapa

Nije učitano

Foto: Pixabay

Nakon potpunog kolapsa Fejbuka i njegovih servisa koji nisu radili čitavih šest sati širom svijeta, iz te kompanije stiglo je i zvanično saopštenje šta je uzrok pada sistema.

Naime, rano jutros oglasila se uprava te društvene mreže koja za pad Fejsbuka, Vocapa i Instagrama okrivljuje “veliki prekid u promjenama konfiguracije rutera koji koordiniraju mrežni saobraćaj između njegovih centara podataka”.

– Ovaj poremećaj mrežnog saobraćaja imao je kaskadni efekat na način na koji naši podatkovni centri komuniciraju, što je dovelo do zaustavljanja naših usluga – navedeno je iz te kompanije, prenijela je agencija AFP.

Podsjetimo, Facebook i drugi servisi te kompanije nedostupni su bili skoro šest sati za svoje korisnike širom svijeta, a u funkciju su vraćeni poslije ponoći.

Šef tehničkog odsjeka kompanije Majk Šrefer oglasio se putem Tvitera i uputio je nešto ranije izvinjenje svim korisnicima zbog pada mreže.

Akcije su odmah naglo pale, ali će se pravi efekti onoga što se dogodilo tokom do sada nezabilježenih šest sati bez Facebook-a tek vidjeti u narednom periodu, piše B92.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *