PROLAZI ISPOD RIJEKE: Završena izgradnja dionice gasovoda Slobodnica - Brod - Glas Regije

PROLAZI ISPOD RIJEKE: Završena izgradnja dionice gasovoda Slobodnica – Brod

Nije učitano

U„Rafineriji nafte Brod“ danas je realizovana ključna faza projekta gasifikacije – provedena je gasovodna truba ispod korita rijeke Save, što će omogućiti spajanje gasovoda iz Republike Hrvatske s ranije izgrađenom gasovodnom mrežom na teritoriji Rafinerije nafte Brod.

Postavljanje novog djela direktnog gasovoda izvedeno je savremenom primjenom tehnologije horizontalnog bušenja uz pomoć specijalne opreme i mehanizama, a pri izvođenju radova i ugradnje gasovoda korišteni su najsavremeniji materijali.

Završna faza u izgradnji direktnog gasovoda biće izgradnja sklopova ventila sa obje strane rijeke Save, priključenje na postojeću gasnu mrežu u Rafineriji nafte Brod, ispitivanje gasovoda, prilagođavanje rada sistema upravljanja, te probno puštanje u rad.

Puštanje u rad direktnog gasovoda predviđeno je za drugi kvartal 2021. godine, što odgovara trenutnoj dinamici radova.

Nije učitano

Postavljanju direktnog gasovoda ispod rijeke Save prethodio je popravak postojećeg cjevovoda Slobodnica – Brod, dužine 5,5 kilometara. S druge strane Save, hrvatski operator gasa je završio izgradnju nove dionice direktnog gasovoda i spojio je na sistem za prenos gasa Republike Hrvatske u blizini sela Slobodnica i dobio dozvolu za priključenje na sistem.

Podsjećamo, svi radovi se izvode u skladu s preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske vezano za  korona virus, kao i mjera koje donosi Republički štab za vanredne situacije.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *