Produženo radno vrijeme matičara u Šamcu - Glas Regije

Produženo radno vrijeme matičara u Šamcu

Nije učitano

FOTO: Opština Šamac

Načelnica Odjeljenja za opštu upravu u Šamcu Lepa Trivić obavijestila je građane da je u opštini Šamac donesena nova odluka o radnom vremenu koja se najviše odnosi na rad matičara u pisarnici. Službenik  na navedenim poslovima radiće ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 15 časova, a utorkom i četvrtkom od 8 do 16 časova.

Ona je dodala da se načelnik opštine odlučio na ovu promjenu u radbom vremenu kako bi servis usluge građanima iz domena navedenih poslova bio bliži i licima koja nisu u prilici da napuštaju svoja radna mjesta u toku njihovog radnog vremena.

Trivićeva je podsjetila da na području opštine Šamac ima pet mjesnih kancelarija, u Obudovcu, Gornjoj i Donjoj Slatini, Crkvini i Tišini, gdje građani mogu da izvade potrebne dokumente, kao što su izvodi iz matičnih knjiga, kao i da izvrše ovjeru različitih dokumenata.

„Ovo sam naglasila iz razloga što nam se bliže izbori za savjete mjesnih zajednica. Svi kandidati mogu  da izvrše potrebne ovjere i u navedenim mjesnim kancelarijama, te bi na taj način smanjili  gužvu u pisarnici opštinske uprave“, kaže Trivićeva.

Trivićeva je naglasila da je i elektronski način komunikacije sa strankama sve intenzivniji, čemu je doprinijela i trenutna epidemiološka situacija.

„U pisarnici opštinske uprave primjetan je povećan obim posla, iz razloga što smo ove godine imali i veći broj lica iz inostranstva koja su vršila upise različitih promjena u svojim matičnim evidencijama“, kaže Trivićeva.

(AUTOR: Svetlana Pavlović)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *