PRIPREME ZA IZBORNI DAN: Evo koliko je birača upisano na području dobojske regije - Glas Regije

PRIPREME ZA IZBORNI DAN: Evo koliko je birača upisano na području dobojske regije

Nije učitano

Foto: Arhiva

Za opšte izbore u Doboju upisano je 62.504 birača, u Tesliću 43.185, u Stanarima 7.670, a u Petrovu 6.396 birača, rečeno je Srni iz Gradske, odnosno opštinskih izbornih komisija ovih lokalnih zajednica.

Građani će glasati za jednog od 63 ovjerena politička subjekta.

Iz Gradske izborne komisije Doboj rečeno je da će građani svoje pravo ostvariti na 106 redovnih biračkih mjesta.

U Doboju su registrovana 63 biračka subjekta, od kojih 17 nezavisnih kandidata, četiri koalicije i 42 političke stranke.

Iz Opštinske izborne komisije Teslić naveli su da će građani svoje pravo ostvariti na 66 redovnih biračkih mjesta i jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i nepotvrđenim glasačkim listićima.

Formirana su i dva mobilna tima.

U Tesliću su registrovana 63 biračka subjekta, od kojih 17 nezavisnih kandidata, osam koalicija i 38 političkih stranaka.

Iz Opštinske izborne komisije Stanari navode da će građani svoje pravo ostvariti na 15 redovnih biračkih mjesta.

U Stanarima su registrovana 63 biračka subjekta, od kojih 17 nezavisnih kandidata, devet koalicija i 37 političke stranke.

Iz Opštinske izborne komisije Petrovo rečeno je da će građani glasati na 10 redovnih biračkih mjesta i jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i nepotvrđenim glasačkim listićima, kao i da je formiran jedan mobilni tim.

U Petrovu građani će imati priliku da biraju između pet kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH, 21 političkog subjekta za Predstavnički dom parlamenta BiH, 31 za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, te 27 za Narodnu skupštinu Republike Srpske. 

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.