PRESUDA OKRUŽNOG SUDA U DOBOJU: Državljanima Srbije 16 mjeseci zatvora - Glas Regije

PRESUDA OKRUŽNOG SUDA U DOBOJU: Državljanima Srbije 16 mjeseci zatvora

Nije učitano

DOBOJ – Okružni sud u Doboju osudio je Z.P. i R.Z., obojica iz Novog Sada, državljane Srbije, na po osam mjeseci zatvora za iznudu, pišu Nezavisne.

Obojici je Okružni sud u Doboju donio presude na osnovu sporazuma o priznanju krivice, a produžen im je i pritvor. Optuženi su presudom obavezani da na ime troškova krivičnog postupka, na ime troškova prevođenja, DNK vještačenja i vještačenja tjelesnih povreda oštećenog plate solidarno 4.543,43 KM. Obojica su dužni da plate troškove krivičnog postupka u paušalnom iznosu od po 150 KM u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude.

Kako se navodi u presudi, njih dvojica su u Šamcu napali Holanđanina C.M.V.V., kojeg su tukli i prisilili da im na ime duga koji je imao prema P.Z. da 600 KM i sat vrijedan oko 700 KM. Prema presudi, oni su 23. marta, oko 20.45, na parking-prostoru restorana fizički napali holandskog državljanina i zadali mu više udaraca šakama u predjelu glave i tijela. Nanijeli su mu lake tjelesne povrede.

Kako smo ranije pisali, patrola policije tada je zatekla državljanina Holandije, koji je rekao da su ga fizički napale dvije nepoznate osobe, koje su od njega ukrale novac i određene predmete, a osumnjičeni su pronađeni za 20 minuta.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *