Potpredsjednik Republike Srpske posjetio opštinu Šamac - Glas Regije

Potpredsjednik Republike Srpske posjetio opštinu Šamac

Nije učitano

Potpredsjednik RS Josip Jerković rekao je danas nakon sastanka sa načelnikom opštine Šamac Đorđem Milićevićem da će svaki projekat sa kojim bude aplicirala opština Šamac nastojati podržati.

Jerković je rekao novinarima da su razgovarali o realizovanim i budućim projektima, te da su dosta projekata pomagali kroz Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica RS, a izrazio je spremnost da podrži i dva projekta u dvije mjesne zajednice na ovom području Novo selo i Zasavica, a radi se o proširenju vodovodne mreže.

On kaže da su danas u prijateljskoj posjeti opštini Šamac, a dolaze radi povratanika koji su se vratili nazad kojima treba pomoći kako bi nastavili raditi u teškom vremenu kada je došlo vrijeme da donatora ima sve manje za obnovu ratom porušenih kuća.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević kaže da je saradnja sa potpredsjednikom RS i generalno sa hrvatskom koalicijom svih pet godina na visokom nivou gdje imaju kontinuitet saradnje, te da kada je riječ o projektima Sekretarajata, Vlade RS ili Fondu za povratak o nivou BiH svih pet godina redovna stizala sredstva na ovo područje.

On je podsjetio da su prije mjesec dana realizovali projekat sanacije društvenog doma u povratničkoj mjesnoj zajednici Кornica vrijednosti oko 27.000 КM gdje su učestovali fond za povratak 20.000 i 7000 opština Šamac.

Milićević kaže da mu je drago što je danas ovdje načelnik opštine Broda, jer je problematika povratnika gotovo ista na ovom području Posavine, Broda, Šamca, Modriče i Vukosavlja.

„Razgovarali smo o određenom dijelu projekata koji je ovdje nevladin sektor iz oblasti povratničke populacije aplicirao prema Sekretarijatu, a još nemamo konačnog odgovora i s druge strane šta su naša interesovanja lokalne samouprave kada je riječ o narednom periodu“, kaže Milićević dodajući da im je u planu u narednom periodu realizovati dva projekta proširenja vodovodne mreže u Novom selu i Zasavici gde očekuje podršku Sekretarijata, jedan dio bi obezbijedila opština Šamac , a vidi i spremnost stanovnika mjesnih zajednica da učestvuju.

(AUTOR: Svetlana Pavlović)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *