POTPISAN UGOVOR: Ponosne kartice za višečlane porodice iz Dervente - Glas Regije

POTPISAN UGOVOR: Ponosne kartice za višečlane porodice iz Dervente

Nije učitano

Gradonačelnik Milorad Simić danas je potpisao ugovor sa predstavnicima fondacije “Za porodicu” prema kojim će porodice sa troje i više djece sa područja grada Derventa dobiti „Ponosne kartice Republike Srpske“ sa kojima će moći da ostvare popuste prilikom kupovine roba i usluga.

Dragan Dakić, predsjednik fondacije, izrazio je zadovoljstvo jer će oko 350 višečlanih podrodica iz naše lokalne zajednice biti uključeno u projekat.

– Učešćem će porodice, zahvaljujući našim brojnim partnerima, dobiti čitav paket popusta u gotovo svim segmentima potrošačke korpe. Dobri primjeri u nekim lokalnim zajednicama pokazali su da iznos popusta može biti i do 200 KM, čime se ove porodice izjednačuju sa drugim porodicama u platežnoj moći, jer su njihove potrebe puno veće. Drugi vid podrške su brojne edukacije za tržišno tražena zanimanja roditelja i djece, kao i informatičku i jezičku pismenost djece, te prednost pri zapošljavanju, naveo je Dakić, dodajući da su ove godine predviđene i podrške za privrednike koji se uključe u projekat.

Uvijek se može učiniti još nešto da pomognemo višečlanom porodicama, a i ovo je jedan od načina, rekao je gradonačelnik Milorad Simić.

– I naša lokalna zajednica prihvatila je ovu ideju kako bi porodice sa više djece ostvarile uštede uz pomoć kartica koje će dobiti po javnom pozivu kojeg ćemo raspisati. Kao i naše sufinansiranje boravka drugog i trećeg djeteta u vrtiću, kao novčana podrška koju majkama troje i više djece, tako je i ovo jedan mali korak ka poboljšavanju njihovog položaja, naglasio je Simić.

Ideju za uvođenje „Ponosnih kartica“ i za višečlane porodice u Derventi je inicirala odbornica u Skupštini grada Maja Pjeranović.

– Ovom prilikom bih pozvala privrednike koji posluju na području našeg grada da se uključe u projekat i postanu “Prijatelji porodice”. Takođe pozivam i roditelje da prate zvaničnu internet stranicu grada Derventa i društvene mreže, kako bi bili u toku kada se raspiše javni poziv i da spreme dokumente koje trebaju prikupiti, kako bi nadam se uskoro postali vlasnici svojih kartica, navela je Pjeranovićeva.

(IZVOR: Derventa Cafe)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *