Potpisan Memorandum o saradnji opštine Šamac sa CRS – om - Glas Regije

Potpisan Memorandum o saradnji opštine Šamac sa CRS – om

Nije učitano

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i direktor CRS za BiH (katolička služba za pomoć) Joanna Heil danas su potpisali Memorandum o saradnji opštine Šamac i CRS na projektu „Jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategije  pripravnosti PREPS“.

Nakon potpisivanja Memoranduma sa CRS, načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je novinarima da je danas potpisan Memorandum sa CRS, organizacijom koja je donirala 1.050.000 KM sredstava opštini Šamac u vrijeme poplava 2014. godine.

On kaže da danas nastavlјaju strateško partnerstvo sa CRS i kao rezultat dosadašnje saradnje žele da učvrste partnerstvo kroz ovaj projekat i sve budeće projekte.

„Razgovarali smo i o nizu kapitalnih projekata koje ćemo realizovati u nekom narednom periodu na osnovu Javnih poziva koje bude raspisao CRS, a sve u kontekstu činjenice da opština Šamac dobije strateški dokument koji će biti prezentovan stanovnicima opštine i nadležnim službama kako i pod kojim uslovima reagovati u vanrednim situacijama“, kaže Milićević.

Milićević je dodao da je jedan ovakav dokument neophodan za aplicirinje na sve važnije kapitalne  projekte  u ovoj oblasti u nekom narednom periodu, te se zahvalio direktorki CRS na posjeti i saradnji.

Zahvalјujući se načelniku opštine na mogućnosti da posjeti predivnu opštinu Šamac direktor CRS za BiH Joanna Heil rekla je novinarima da ona danas predstavlјa CRS, ali da je saradnja sa opštinom Šamac dugotrajna i plodonosna.

„Od 2014. godine CRS je u opštinu Šamac uložio preko 500.000 evra i to na tri različita projekta. Usaidov projekat po kojem smo uradili dosta infrastrukturnih projekata u obnovi. Ovo uklјučuje Veterinarsku službu i Vatrogasnu jedinicu. Sarađujemo sa opštinom na projektu „Pro Budućnost“ i zaželim da se zahvalim načelniku na potpisivanju „Platforme za mir“, rekla je Heil.

Ona je dodala da je od početka pandemije sa korona virusom CRS sa opštinom Šamac vodio aktivnosti na distribuciji hrane i higijenskih proizvoda za najugroženije.

„Kroz ovaj danas potpisani dokument sa opštinom Šamac započinjemo novu fazu naše saradnje i otvaramo mogućnost novih investicija CRS“, kaže Heil.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

About Post Author

1 thought on “Potpisan Memorandum o saradnji opštine Šamac sa CRS – om

  1. „Započinjemo novu fazu naše saradnje i otvaramo mogućnost novih investicija CRS“, kaže Joana Heil, direktor CRS.
    Ovo dosta dobro zvuči, zato podržavam najavljene projekte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.