POSTAVILI PITANJE ISPRED TUŽILAŠTVA U DOBOJU: "Ko će odgovarati za izbornu krađu i kad?" - Glas Regije

POSTAVILI PITANJE ISPRED TUŽILAŠTVA U DOBOJU: „Ko će odgovarati za izbornu krađu i kad?“

Nije učitano

Predstavnici mladih PDP-a su ispred Okružnog tužilaštva u Doboju postavili pitanje kada će odgovorni za izbornu krađu koja se dogodila prije godinu dana u ovom gradu izaći pred lice pravde.

„Danas je tačno godinu dana od kriminalanih izbora u Doboju na kojim je ukradeno više od 15 hiljada glasova, kako za odborničke liste tako i u izbornoj trci za mjesto gradonačelnika. Našom dugotrajnom borbom i uz podršku građana dokazali smo da se krađa dogodila, izbori su poništeni i ponovljeni, a rezultati su bili mnogo drugačiji i još jednom potvrdili da su se krađa i prekrajanje izborne volje građana desili. Ono što je ostalo jest da se zadovolji pravda i da krivci odgovaraju!“, kaže predsjednik Savjeta mladih Partije demokratskog progresa Republike Srpske Stefan Gavrić.

Predsjednik Gradskog odbora Savjeta mladih PDP-a Marko Tomić kaže da je ovaj performans „mali podsjetnik na velika nedjela“.

„Кao što je Srbija sinoć zaslužila da ide u Кatar, tako su neki naši sugrađani zaslužili da idu u zatvor. Nije za porediti, ali osjećanja su pomiješana na današnji dan. Sa jedne strane radost i ispunjenost, sa druge strane razočarenje koje dostiže stepen ljutnje jer pravda nije zadovoljena. To je i razloga ovog performansa ispred zgrade Okružnog tužilaštva u Doboju. 15. novembra 2020. godine najmanje 15 hiljada puta su ljudi iz vlasti i njima bliski saradnici prekršili zakon prekrajanjem izborne volje građana“, ističe Tomić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *