"Poslodavci koji budu otpuštali radnike neće dobiti pomoć institucija" - Glas Regije

„Poslodavci koji budu otpuštali radnike neće dobiti pomoć institucija“

Nije učitano

Foto: Vlada RS

BANJALUKA – Glavni koordinacioni tim RS apelovao je na poslodavce da ne otpuštaju radnike i poručio da oni koji to budu činili neće moći da računaju na pomoć institucija Republike Srpske.

Saopšteno je ovo nakon sastanka Glavnog koordinacionog tima na kojem je razmatrana trenutna situacija u Republici Srpskoj u vezi sa pojavom virusa korona.

Glavni koordinacioni tim upoznat je da je Vlada Republike Srpske danas donijela Odluku o načinu izmirenja poreza na dohodak i doprinosa za mart 2020. godine, kao mjeru na ublažavanju posljedica i poteškoća koje privredni subjekti imaju u poslovanju usljed ograničenja uvedenih radi sprečavanja širenja virusa korona u Republici Srpskoj i regiji, odnosno kao mjeru sprečavanja otpuštanja radnika i očuvanja radnih mjesta u najugroženijim djelatnostima.

Ovom mjerom planirano je da se pomogne najugroženijim djelatnostima kao što su trgovina, saobraćaj i skladištenje, ugostiteljstvo, te ostale uslužne djelatnosti.

Iz Fonda solidarnosti Republike Srpske, prema procjeni potrebnih sredstava, biće isplaćeno oko 16,5 miliona KM, čime bi bili uplaćeni porez i doprinosi za oko 40.000 radnika.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Na sastanku je i danas apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *