Posjeta učenika iz Sremske Mitrovice Ekonomskoj školi u Doboju (FOTO/VIDEO) - Glas Regije

Posjeta učenika iz Sremske Mitrovice Ekonomskoj školi u Doboju (FOTO/VIDEO)

Nije učitano

Nastavlja se saradnja dvije Ekonomske škole – dobojske i one iz Sremske Mitrovice. Još jednom Ekonomska škola Doboj ugostila je učenike iz istoimene škole iz Sremske Mitrovice. Učenici su se družili na časovima i zajedno učestvovali na radionicama, te tako razmjenjivali iskustva.

Nikolina Milošević učenica je četvrtog razreda Ekonomske škole u Sremskoj Mitrovici. Ovo je za nju druga posjeta vršnjacima iz Doboja. Kaže da je učestvujući na radionicama, časovima i družeći se sa učenicima iz Doboja, koji pohađaju istu školu razmijenila iskustva i mišljenja o predmetima koji im zadaju malo više muke u učenju.

U pratnji profesora u Doboj je stiglo šest učenika iz Sremske Mitrovice, koji su bili smješteni kod drugara iz dobojske Ekonomske škole.

Nije učitano

Dobojska Ekonomska škola je kao primjer dobre prakse predstavila svoj smjer poslovni-informatički tehničar, koji u Srbiji još nije prepoznat na nivou srednjoškolskog obrazovanja. Sa druge strane Ekonomska škola iz Sremske Mitrovice je uključena u projekte “Erazmus”, a za učešće je zaineresovana iz istoimena škola iz Doboja.

Saradnja ove dvije škole počela je u septembru 2021. godine. Bazirana je na sporazumima ministarstava prosvjete Republike Srpske i Srbije.

(IZVOR: TV K3)

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *