POLICIJSKA VJEŽBA KOD DERVENTE: Uspješno riješena krizna situacija (FOTO) - Glas Regije

POLICIJSKA VJEŽBA KOD DERVENTE: Uspješno riješena krizna situacija (FOTO)

Nije učitano

Foto: MUP RS

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče su na području Dervente, u rejonu Babino brdo, uspješno završili taktičku vježbu sa rješavanjem scenarija talačke krize u  organizaciji Centra za obuku MUP-a Srpske, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Osim policijskih službenika Policijske uprave Doboj, u vježbi su učestvovali pripadnici Jedinice žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave za policijsku podršku i Policijskog pregovaračkog tima. Vježbi su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova i direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

„Izvedena je jedna taktička pokazna vježba sadejstva Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije uz aktivnosti ostalih sastava policije. Radi se o situaciji u kojoj su teroristi uzeli veći broj talaca. Pregovarački tim je uspio da izvuče određeni broj talaca, ali nije uspio da završi to do kraja. Kada su pregovori propali, nastupilo je sadejstvo Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije koje su izveli brzu akciju oslobađanja talaca i uništenja terorista. Čestitam svim  učesnicima na veoma uspješno izvedenoj akciji“, rekao je ministar Lukač.

Nije učitano
Foto: MUP RS

Ministar Lukač je pojasnio ciljeve koje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske želi da ostvari ovakvim vježbama.

„Ovo radimo sa  ciljem uvježbavanja svih nepredviđenih i teških situacija, terorističkih akata, da bi unaprijedili  sve aktivnosti koje radi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i sadejstvo svih naših jedinica. Svakako da ćemo to i dalje raditi jer nam je cilj da bezbjednost naših građana dignemo na što veći nivo i odgovorimo svim izazovima koji se mogu desiti u Republici Srpskoj poput onih najtežih kao što su terorističke aktivnosti“, zaključio je ministar Lukač.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *