Pokreću biznis usluga čišćenja: Udruženje “Sunce” u projektu “Aktivno kroz život” - Glas Regije

Pokreću biznis usluga čišćenja: Udruženje “Sunce” u projektu “Aktivno kroz život”

Nije učitano

Projekat “Jačanje socijalne i zdravstvene zaštite kao odgovor na panedmiju Kovid-19 u Republici Srpskoj”, se provodi u partnerstvu UNICEF-a i USAID BiH, te Savezom udruženja stručnih radnika socijalne djelatnosti u Republici Srpskoj.

Derventa je jedan od pet gradova u kojima se implementira projekat koji se naziva i “Aktivno kroz život”.

Pružanje usluga profesionalnog čišćenja i održavanja objekata, je mini bizins koji pokreće derventsko Udurženje “Sunce” kroz projekat “Aktivno kroz život”.

Radmila Šainović, čiji 22-godišnji sin ima cerebralnu paralizu, kaže da svako dijete sa posebnim potrebama zahtijeva 24 sata brigu. Do sada nikad nije bila u stalnom radnom odnosu, sve je to kako kaže bilo bez prijave i osiguranja, ali se nada da će sada konačno to uspjeti.

Cilj projekta je da se ostvari radna aktivacija i socijalna integracija nezaposlenih roditelja djece sa smetnjama u razoju i roditelja višečlanih porodica, a sve kako bi se smanjila socijalna davanja.

Nabavljene su profesionalne mašine, usisivači za različite potrebe, te sredstva za čišćenje. Završena je i obuka roditelja, tačnije njih četvoro, koji će činiti tim za čišćenje.

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *