POGINUO VOZAČ AUTOMOBILA: Stravična nesreća na liniji Doboj - Omarska - Glas Regije

POGINUO VOZAČ AUTOMOBILA: Stravična nesreća na liniji Doboj – Omarska

Nije učitano

Foto: Pixabay

„Jutros oko osam časova na putnom prelazu na lokalnom putu, između stanica Prisoje – Ukrina, prema manastiru Stuplje,došlo je do vanrednog događaja u kome je vozač putničkog vozila smrtno stradao.“, saopšteno je iz Željeznica Republike Srpske.

Na putničko vozilo naleteo je teretni voz koji je saobraćao na relaciji Doboj – Omarska.

„U toku je uviđaj na licu mesta.Na mestu vanrednog događaja nalaze se ekipe Hitne pomoći, vatrogasci, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, javni tužilac,republički inspektor i Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske.“, dodaju iz ŽRS.

„Mašinovođa je uvidevši vozilo koje se nalazi na putnom prelazu,postupio po propisima i davao zvučne signale upozorenja na dužini zaustavnog puta.Nažalost, tragedija se nije mogla izbeći, jer je putničko vozilo ostalo na putnom prelazu.Putni prelaz osiguran je trouglom preglednosti i Andrejevim krstom.“, navodi se iz ŽRS.

„Željeznice Republike Srpske izražavaju duboko žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i porodici nastradalog upućuju iskreno saučešće. Putnici iz putničkih vozova Doboj – Banjaluka i Banjaluka – Doboj zbog uviđaja na vanrednom događaju, na svoja odredišta biće prevezeni organizovanim kombi prevozom Željeznica Republike Srpske.“, kažu iz ŽRS.

„Ponovo apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i budu oprezni pri prelasku preko pruge, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza, kako bismo izbegli tragedije zbog kojih iskreno žalimo.“, navodi se na kraju saopštenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *