Po Javnom pozivu Vlade RS opština Šamac kandidovala tri projekta - Glas Regije

Po Javnom pozivu Vlade RS opština Šamac kandidovala tri projekta

Nije učitano

Opština Šamac je prema Vladi Republike Srpske kandidovala tri projekta , te očekuje pozitivan ishod od strane Vlade RS bar za jedan projekat, iako su sva tri projekta za ovu lokalnu zajednicu jako važna”, rekao je načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević.

Riječ je o Javnom pozivu Vlade RS prema lokalnim zajednicama koji je bio otvoren nekoliko mjeseci za kandidovanje projekata u 2022 godini.

Milićević ističe da je po tom Javnom pozivu opština Šamac kandidovala tri projekta, dva iz oblasti infrastrukture i jedan iz oblasti privrede ukupne vrijednosti 1,5 miliona KM.

“Iz oblasti infrastrukture kandidovali smo dva projekta. Radi se o projektu rekonstrukcije ulice “Cara Dušana” u mjesnoj zajednici Šamac koja je ujedno i dio regionalnog puta prema opštini Odžak ukupne vrijednosti 544.000 KM. Drugi projekat je Izgradnja vodovodne mreže u mjesnim zajednicama Novo Selo 2 i Lugovi ukupne vrjednosti oko 573.000 KM”, kaže Milićević.

On je napomenuo da je treći projekat iz oblasti privrede, a radi se o infrastrukturnom uređenju buduće poslovne zone Lugovi u vrijednosti od oko 460.000 KM.

“Riječ je o površini od oko 17 hektara opštinskog zemljišta koje je udaljenog od budućeg auto – puta tri kilometra, gdje bi stvarali infrastrukturne preuslove za privlačenje novih investicija smisluasfaltiranja,uvođenja vodovodne, električne i svake druge infrastrukture potrebne za dolazak privrednika”, kaže Milićević.

On podsjeća da je vrijednost sva tri projekta prelazi 1,5 miliona KM, te očekuje da će bar jedan od ovih projekata naći svoje mjesto u okviru ovih 20. miliona KM koje će Vlada RS dodijeliti lokalnim zajednicama, imajući u vidu niz projekata koje je opština Šamac vlastitim sredstvima uradila .na području opštine Šamac.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *