PETROVO: Svečani prijem za muzičke bisere - Glas Regije

PETROVO: Svečani prijem za muzičke bisere

Nije učitano

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković upriličio je danas svečani prijem za mlade muzičke talente iz ove opštine: Lazara Blagojević, Angelinu, Georginu i Džonija Bahnan. Povod su bili ostvareni uspjesi ovih mališana na muzičkim takmičenjima.

Osvojena prva nagrada na Međunarodnom festivalu u Gracu (Austrija), prva nagrade na školskom i na republičkom takmičenju muzičkih škola Republike Srpske, prva nagradu na internacionalnom festivalu muzike Brčko – Skala, zatim prva nagrada na Danima harmonike u Ugljeviku, samo su neki od uspjeha mladog Lazara, za koga profesorica Ljubica Timanović-Rold kaže da je nevjerovatan talenat, kakav se rijetko sreće. On za sebe kaže da mu je harmonika velika ljubav.

„Harmoniku volim i zato sam počeo da sviram a nagrade koje dobijam su mi potvrda da to dobro radim. Želja mi je da završim srednju muzičku školu a potom i akademiju. Sviram i klasičnu i narodnu muziku i uživam u tome“, kaže jedanaestogodišnji Lazar, koji je završio peti razred OŠ „Vuk Karadžić“ Petrovo a kao učenik drugog razreda Osnovne muzičke škole „Markos Portugal“ Doboj s lakoćom svira program šestog razreda.

Angelina Bahnan, koja svira violinu, na nedavno održanom XXVII Republičkom takmičenju muzičkih škola RS osvojila je prvu nagradu, dok je njena sestra Georgina, koja svira klavir, osvojila drugu nagradu. Georgina je drugu nagradu osvojila i na Internacionalnom festivalu muzike Brčko – Skala. Ove desetogodišnjakinje završile su četvrti razred osnovne škole „Sveti Sava“ Kakmuž i prvi razred Osnovne muzičke škole „Markos Portugal“.

„Kad sam bila mala tata mi je puštao da gledam violiniste pa sam i ja odlučila da sviram violinu. To je jako lijep instrument i ja želim, kad porastem, da budem najbolji violinista“, kaže Angelina.

„Ja sam prvo htjela da sviram violinu ali sam onda vidjela kako je lijep klavir pa sam se odlučila za njega. Želim da nastavim školovanje i kad porastem možda da naučim i drugu djecu da sviraju“, kaže mala Georgina. Najmlađi član porodice Bahnan, Džoni, trenutno pohađa pripremnu nastavu u muzičkoj školi, svira gitaru i kaže da će krenuti stopama svojih sestara.

Nije učitano

Roditelji ovih mališana ne kriju ponos i kažu da nije uvijek baš lako ali da će svojoj djeci pružiti maksimalnu podršku.
„Mi smo tu da podržimo i školovanje i nastupe, naći ćemo i vremena i finansijskih sredstava da mu olakšamo njegov put. Srce nam je puno, posebno na njegovim nastupima kad vidimo oduševljenje koje on izaziva kod publike“, kaže Zoran Blagojević, otac malog Lazara.

„Teško je imati vremena da sve posustižemo ali istovremeno osjećaj je prelijep. Srećna sam kad ih čujem kako sviraju i u našem domu uvijek je veselo“, rekla je Talin Bahnan, majka Angeline, Georgine i Džonija, naglasivši da su želje roditelja jedno ali da će podršku obezbijediti za ono što budu željeli njihovi mališani.
Načelnik Petković je istakao da mu je bila velika čast, sreća i zadovoljstvo ugostiti ove mlade muzičke bisere.

„Ponosan sam na činjenicu da naša relativno mala sredina ima ovakve talente. Od srca čestitam i njima i njihovim roditeljima na dosadašnjim uspjesima i želim puno uspjeha u daljem radu. Ovim prijemom željeli smo im pokazati da nam njihovi uspjesi puno znače i da im damo podršku za dalji rad“, istakao je Petković.

Mladi talenti su ovom prilikom sa načelnikom opštine dogovorili da će povodom Miholjdana – Dana i Krsne slave opštine Petrovo, upriličiti zajednički koncert, kako bi uveličali ovaj praznik ali i svojim sugrađanima pokazali svoj talenat.

GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *