PETROVO: Obezbijeđena pomoć učenicima koji nisu mogli pratiti nastavu - Glas Regije

PETROVO: Obezbijeđena pomoć učenicima koji nisu mogli pratiti nastavu

Nije učitano

Foto: Facebook

PETROVO – Za devet učenika sa područja opštine Petrovo koji nisu imali tehničke mogućnosti da prate nastavu u programu RTRS-a i učestvuju u nastavnom procesu putem interneta, u pomoć su proteklih dana pritekli opština Petrovo, odnosno načelnik opštine i firma „ZONA“ iz Bijeljine.

Za njih šestoro od strane Opštine na korištenje su dati računari sa pratećom opremom, troje učenika imali su računare ali ne i priklučak na internet, tako da je za svih devetoro obezbijeđen priključak interneta i plaćena mjesečna pretplata za narednih šest mjeseci.

„Do mene je stigla informacija da imamo učenika koji ne mogu pratiti nastavu, nakon čega smo se odmah obratili školama ali i sugrađanima, putem društvenih mreža, da nam i oni dostave podatke o takvim učenicima. Kompletirano je šest računara, firma „Zona“ obezbijedila je priključak interneta za devet porodica a troškove šestomjesečne pretplate po pola će platiti Opština i ovaj internet provajder. Moram posebno izraziti zahvalnost pomenutoj firmi koja nam je izašla u susret, tako da smo zajednički riješili ovaj problem“, istakao je načelnik opštine Petrovo Ozren Petković.

Nije učitano

U realizaciji ove humane zadaće veliki lični doprinos dali su i predstavnik „Zone“ za opštinu Petrovo Bojan Arsenić i administrator Opštinske uprave Vladimir Đurić.

(IZVOR: Petrovo.ba)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *