PETROVO: Na pomolu oživljavanje pogona bivšeg "Napka" - Glas Regije

PETROVO: Na pomolu oživljavanje pogona bivšeg „Napka“

Nije učitano

Objekat bivše fabrike za proizvodnju kreveta „Napco beds“ u Petrovo uskoro bi mogao dobiti nove vlasnike koji planiraju otvaranje svoje fabrike sa istim proizvodnim programom i zapošljavanje oko stotinu radnika. Ovo je rečeno na sastanku koji je sinoć održan u kabinetu načelnika opštine Petrovo Ozrena Petkovića sa vlasnikom firme „Kavgico“ Živinice Arslanom Kavgićem, zainteresovanim za kupovinu bivšeg Napka.

„U našoj tvornici u Živinicama proizvodimo garniture za sjedenje a prema ugovoru sa našim partnerima iz Njemačke u narednoj godini počećemo proizvodnju boxspring kreveta. Znači, mi ćemo otvoriti potpuno novu fabriku a namjera nam je da ona bude upravo u opštini Petrovo, u objektu bivšeg Napka, iz više razloga. Prije svega objekat zadovoljava sve potrebe za otvaranje pogona, velika je prednost blizina Živinicama a posebno je važna činjenica da na ovom prostoru imamo ljude sa višegodišnjim iskustvom“, rekao je Arslan Kavgić, naglasivši da je sastanak sa načelnikom opštine i njegovim saradnicima imao za cilj da se rukovodstvu opštine predstave planovi i namjere za ulaganje na ovom prostoru.

Načelnik Petković je izrazio nadu da će planovi biti ostvareni i da će objekat bivšeg Napka čim prije dobiti nove vlasnike koji će pokrenuti proizvodnju.

„Na sastanku je istaknuto da je, pored dogovora sa bankom koja prodaje objekat, veoma bitno i obezbjeđenje radne snage. Nadam se da će biti dovoljan broj zainteresovanih radnika neophodnih za pokretanje proizvodnog procesa, a obzirom na uslove koji će im biti ponuđeni, prije svega mislim na visinu ličnog dohotka, vjerujem da tu neće biti problema“, istakao je Petković.

Nije učitano

A kada su u pitanju uslovi g-din Kavgić je istakao da će početna plata sa toplim obrokom za radnike u šivaoni biti 950,00 KM a za tapetare i zaposlene u mašinskom odjeljenju oko 1.250,00 KM.

„Podrazumijeva se da će svi radnici biti osigurani, da će se porezi i doprinosi plaćati na kompletan iznos ličnih primanja. Biće obezbijeđeni i troškovi prevoza, korištenje godišnjih odmora i sve drugo što je zakon propisao kada su u pitanju prava radnika“, istakao je Kavgić.

Sastanku su se pridružili i voditelji proizvodnih sektora Napca, kojima su iste pozicije ponuđene i u budućoj firmi. S njima je dogovoreno da ostvare kontakt sa bišim Napkovim radnicima u toku ove sedmice, kako bi menadžment firme Kavgico sa svima njima održao sastanak narednog ponedjeljka.

„Naš plan je da kupovinu objekta okončamo do nove godine, u januaru i februaru da izvršimo sanaciju objekta i instaliranje mašina i opreme a početkom marta da radnici uđu u pogon. Planirali smo mjesec dana testne proizvodnje a da april bude mjesec u kom ćemo početi rad u punom kapacitetu. Drago mi je da imamo i podršku rukovodstva opštine i nadam se da će vrijeme koje je pred nama biti uspješno za sve nas“, poručio je Arslan Kavgić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.