PETROVO: Dobra epidemiološka situacija, mjere produžene do 27. aprila - Glas Regije

PETROVO: Dobra epidemiološka situacija, mjere produžene do 27. aprila

Nije učitano

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

PETROVO – Na sastanku opštinskog Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, održanom danas, do 27. aprila produžene su sve ranije propisane mjere a konstatovano je da je situacija i sa epidemiološke i sa bezbjednosne strane zadovoljavajuća.

Naime, kako je istaknuto ovom prilikom, na teritoriji opštine Petrovo nema lica pozitivnih na virus korona, jer su svi rađeni testovi bili negativni.

Nadležni iz Doma zdravlja „Ozren“ istakli su „da je situacija stabilna, da se svi procesi odvijaju nesmetano, obezbijeđeni su propisani uslovi i izvršavaju se sve naredbe“. Navedeno je da na teritoriji opštine u četrnaestodnevnoj kućnoj izolaciji ima još pet lica kao i 24 vozača čija izolacija traje shodno vremenu koje provode između dvije ture. U opštinskom karantinu, od 16 lica, pet lica je već izašlo iz izolacije a očekuje se da će do narednog ponedjeljka u karantinu, ukoliko ne bude novopridošlih, ostati samo dva lica.

Kada je u pitanju djelokrug rada pripadnika MUP-a Srpske, Policijska stanica Petrovo, iznesen je podatak da je u prethodnom periodu 15 lica evidentirano u kršenju zabrane kretanja te u više navrata kršenje odredbe kojom je zabranjeno okupljanje više od tri lica na javnim površinama.

Opštinska organizacija Crvenog krsta svakodnevno provodi aktivnosti na terenu, vršene su podjele paketa pomoći socijalno ugroženim domaćinstvima i licima u stanju potrebe, a volonteri ove organizacije vrše i dostavu lijekova i obavljaju kupovinu licima kojima je po nekom osnovu zabranjeno kretanje.

Pripadnici Opštinske službe Civilne zaštite i Dobrovoljne vatrogasne jedinice takođe su u proteklom periodu obavljali zadatke vezane za vanredno stanje ali i redovne poslove, te su nadležni iz ove oblasti naglasili da je situacija zadovoljavajuće.

„Moram naglasiti da sam zadovoljan ukupnom situacijom na području naše opštine ali i radom svih institucija i pojedinaca uključenih u opštinski Štab. Takođe, za svaku pohvalu su i naši građani, koji poštivanjem propisanih mjera daju doprinos tome da što bezbolnije prebrodima sve nedaće. Nadam se da ćemo i u danima koji su pred nama zadržati ovakvu situaciju, sve do potpunog izlaska iz vanrednog stanja i povratka normalnom životu“, rekao je načelnik opštine Ozren Petković.

Nije učitano

(IZVOR: Petrovo.ba)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *