Pedijatar iz bolnice "Sveti apostol Luka" prva zaražena osoba u Doboju - Glas Regije

Pedijatar iz bolnice „Sveti apostol Luka“ prva zaražena osoba u Doboju

Nije učitano

Foto: Nezavisne

Prva zaražena osoba u Doboju je pedijatar u ovdašnjoj bolnici „Sveti apostol Luka“, potvrdio je gradonačelnik Boris Jerinić, te građane zamolio da na društvenim mrežama ne osuđuju one koji su zaraženi jer oni se nisu zarazili svojom voljom, te dodao da djeca mogu prenijeti virus bez da pokažu simptome bolesti.

Predsjednika Tima za praćenje sprovođenja mjera Republičkog štaba Nenad Stevandić je istakao da se radi o pedijatru.

Stevandić je dodao da Republika Srpska i Federacija BiH trenutno nisu ušle u fazu jakog linearnog rasta virusa korona zahvaljujući i preduzetim mjerama koje je prva u regionu sprovela Republika Srpska.

„I pored toga što smo postigli zapažene rezultate, krenuli smo u kontrolu sprovođenja ovih mjera“, rekao je Stevandić.

On je istakao da nema primjedbe na rad i koordinaciju gradskog Štaba u Doboju i naveo da je neophodno sačuvati resurse i mobilnost regionalne bolnice s obzirom na teritoriju koju pokriva i broj intervencija.

Stevandić je naveo da će lica pozitivna na virus korona biti smještena u jedan centar, a ne kao do sada u kućnoj izolaciji.

„Lakši slučajevi će biti na bolničkom liječenju i za to je rezervisana zgrada pulmologije u Banjaluci, a užurbano se završava i zgrada stare hirurgije. Slučajevi sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom smješteni su na Paprikovcu u Banjaluci u posebnom odjeljenju koje nije fizički povezano sa ostalim“, rekao je Stevandić.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *