PDP: Ne treba niko da ide u zatvor na 3 do 5 godina ni zbog Dodika, ni zbog bilo kojeg drugog političara - Glas Regije

PDP: Ne treba niko da ide u zatvor na 3 do 5 godina ni zbog Dodika, ni zbog bilo kojeg drugog političara

Nije učitano

Pozivam sve učesnike izbornog procesa, posebno članove biračkih odbora, da svoj posao rade pošteno i da ne dovode u opasnost sebe i svoje porodice. Nakon još 15 potvrđenih optužnica za izborne prevare u Doboju na prošlim izborima, jasno je da će svi koji budu manipulisali na izborima 2. oktobra odgovarati. Ne treba niko da ide u zatvor na 3 do 5 godina ni zbog Dodika, ni zbog Obrena Petrovića, ni zbog bilo kojeg drugog političara bilo gdje u Republici Srpskoj.

Rekao je ovo narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak danas u Doboju nakon potvrđenih novih optužnica za izborne prevare u ovom gradu.

– Svako ko se bude bavio prevarama na izborima procesuira se policijski i tužilački na isti način kao svaki drugi kriminalac i zato niko ne zaslužuje da rizikuje zatvor i stavlja etiketu na sebe i svoju porodicu, dok se oni koji su ih na to nagovorili negdje iz prikrajka bezbrižno smješkaju – rekao je Crnadak.

Crnadak ističe da je zadatak clanova biračkih odbora uzvišen i od ogromnog značaja za narod i Republiku Srpsku i pozvao da ne prodaju svoj obraz, čast i slobodu ni za koga, nego da omoguće da rezultati budu baš onakvi kako je narod glasao.

– Šaljemo ove poruke iz Doboja, regionalne metropole izbornih prevara, iz grada na koji su prva asocijacija krađa glasova i manipulacije na izborima. To Doboj ne zaslužuje, jer je to grad gdje živi i radi većina čestitih i poštenih ljudi i zato se nadamo da će CIK i tužilaštva 2. oktobra zaustaviti sve moguće prevare i Doboju vratiti imidž koji zasluzuje – poručio je Crnadak.

Olivera Nedić, predsjednica Gradskog odbora PDP-a Doboj, rekla je da su CIK-u upućene prijave, uz sve dokazne materijale, gdje su identifikovana dva obrasca prema kojima režim planira vršiti izborne krađe u Doboju:

– Na izborima za Savjete mjesnih zajednica veći broj lica je učestvovao na listi SNSD-a, dok su danas članovi biračkih odbora političkih subjekata koji u Doboju ili u izbornoj jedinici nemaju ni gradske ili opštinske odbore, ni kandidate. Drugi način na koji djeluju jeste što istaknute funkcionere, njihove kadrove, imenovane na javne pozicije, koji su govornici na SNSD-ovim tribinama takođe smjestili u biračke odbore tih fiktivnih političkih subjekata. CIK ima ingerencije da spriječi krivično djelo u najavi, a mi smo ovdje ispred tužilaštva da  apelujemo na institucije da djeluju preventivno – poručila je Nedićeva.

Saopštenje PDP

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.