Osam korisnika Udruženja ”Sunce” iz Dervente odlazi na more u Crnu Goru - Glas Regije

Osam korisnika Udruženja ”Sunce” iz Dervente odlazi na more u Crnu Goru

Nije učitano

Korisnici Udruženja ”Sunce” iz Dervente ispraćeni su na more u Bečiće u Crnu Goru na odmor i rehabilitaciju. Na desetodnevni odmor na crnogorskom primorju boraviće djeca i mladi u okviru projekta ”Socijalizacija djece Republike Srpske”. Njima je skromne džeparce povodom toga uručilo i gradsko rukovodstvo koje prisustvovalo i predstavljanju novog vozila a koje je Udruženje ”Sunce” dobilo u sklopu akcije ”S ljubavlju hrabrim srcima”.

U cilju odmora i blagodati koje pruža crnogorsko primorje osam korisnika Udruženja ”Sunce” koje okuplja roditelje i djecu sa smetnjama u razvoju otputovaće na more s ciljem bolje rehabilitacije.

Predsjednik Udruženja ”Sunce” Tatjana Spasojević navodi da su ih dodatno obradovali i skromni džeparci koji su uručeni njihovim korisnicima nadajući se da će njihovi korisnici uživati na moru u Bečićima.

” Oni će tamo mimo plivanja i sunčanja imati i određene sportske aktivnosti i organizovane različite radionice kroz koje će se družiti sa djecom i mladima iz mnogih mjesta u Srpskoj.  Mislim da je to jedan veliki projekat koji se realizuje već više od 20 godina i mnogo je koristan za djecu sa smetnjama u razvoju”,rekla je Spasojevićeva.

Spasojevićeva je rekla i da je dodanu radost pružilo i novo vozilo koje je udruženje dobilo u okviru akcije ”S ljubavlju  hrabrim srcima”. Na ovaj način, kako kaže, omogućiće se bolji prevoz korisnika od kuće do dnevnog centra.

Nije učitano

” Novo vozilo je putničko vozilo i ono će biti korišteno  za relaizaciju različitih projekata koje naše Udruženje realizuje i za koje je konkurisalo. Vozilo će biti od koristi za odlazak na izlete bilo da su to jednodnevni ili višednevni ali ponajviše za kućne posjete korisnika. Pored našeg, vozila su dobilo još 13 udruženja iz Srpske ”,rekla je Spasojevićeva.

Gradonačenik Dervente Milorad  Simić navodi da mu je drago što je danas posjetio korisnike kojima je uručio skromne džeparce. Naveo je i da je veoma korisno i humano kada lokalna zajednice brine  o onima onima koji imaju određene poteškoće

” Mislim da je u Derventi urađen veliki iskorak kada je u pitanju briga o djeci i mladima sa smetnjama u razvoju. Poseban značaj su tome dali roditelji koji su okupljeni oko ovog udruženja pri čemu se sa velikom ljubavlju i uz pomoć usluge koja se pruža u dnevnom centru, bore da njihovoj djeci bude dobro. Svi oni na čelu sa predsjednikom udruženja, rade mnogo i daju mnogo pažnje i ljubavi prema onima kojima je pomoć najpotrebnija”,rekao je Simić.

Udruženje ”Sunce” na području Dervente postoji još od 2005.godine i okuplja preko 170 korisnika kojima svakovnevno  pomažu a sve sa ciljem kako oni nebi bili zaboravljeni dio društva.

IZVOR: TV K3

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *