Opštinu Stanari posjetio ambasador Srbije - Glas Regije

Opštinu Stanari posjetio ambasador Srbije

Nije učitano

Opštinu Stanare posjetio je ambasador Republike Srbije u BiH, Aleksandar Đorđević, sa delegacijom.

Posjeti su se juče odazvali i šef Srpskog kluba u PS BiH, Nenad Stevandić, i Milan Petković, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Ovo je prva zvanična posjeta opštini Stanari od strane predstavnika Republike Srbije.

Ambasador Đorđević iskazao je zadovoljstvo što je on prvi zvaničnik koji je posjetio najmlađu lokalnu samoupravu na teritoriji Republike Srpske. Upoznao se sa stanjem u opštini, broju stanovnika, saradnjom s najvećom kompanijom na ovom terenu, te broju učenika koji pohađaju osnovne, srednje škole i visokoškolskih ustanova.

Načelnik opštine Radojica Ćelić, sa svojim saradnicima, iskoristio je priliku da se prije svega zahvali ambasadoru na posjeti, upozna ga sa dosadašnjim rastom opštine i sa postojećom problematikom oko zgrada javne namjene.

Posebnu pažnju ambasadora dobio je Dom zdravlja Stanari. Budući da je potreba jedne napredne i razvijajuće opštine ovakav objekat dalje se razgovaralo o planovima za ovu investiciju.

Rukovodstvo opštine i delegacija ambasade dogovorili su sastanak u skorijoj budućnosti, povodom opširnijih razgovora i razvojnog puta opštine.

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *