Okolić obišao kasarnu u Doboju - Glas Regije

Okolić obišao kasarnu u Doboju

Nije učitano

Foto: Nezavisne

DOBOJ – Virus korona nije se uvukao u kasarnu Oružanih snaga BiH „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju, nijedan pripadnik nije zaražen, niti je u izolaciji, pa radni zadaci na ovoj lokaciji nisu stali.

Rečeno je to juče tokom obilaska ove lokacije zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Mirka Okolića, pišu Nezavisne.

„Mi smo nastavili s operacijama uništavanja nestabilne municije i minsko-eksplozivnih sredstava jer nestabilna municija ne zna za koronu i mi ćemo nastaviti da pružamo sigurno okruženje kako našim pripadnicima, tako i lokalnoj zajednici“, kaže Ernest Heleg, komandant kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“.

On dodaje da život s virusom nije stao jer se moraju smjenjivati straže, a vojnici se moraju hraniti, prevoziti…

U ovoj kasarni koja se nalazi u prigradskom naselju Miljkovac je smještena Komanda logistike i Artiljerijski bataljon šeste pješadijske brigade, a kakva je situacija uvjerio se zamjenik ministra odbrane BiH.

On je kazao da civilne strukture imaju dovoljne kapacitete da se suprotstave pandemiji i da sprovode sve preporučene mjere, te se nada da Oružane snage BiH neće morati djelovati u većem obimu.

„Mi smo iz ove kasarne i kasarne u Derventi, i iz svih drugih kasarni pomagali smještajnim kapacitetima tipa šatora, kreveta, te izlaska na teren drugih ekipa. Bilo je dosta zahtjeva lokalnih zajednica za ustupanje kasarni za karantine, bolnicu ili tako nešto, što naravno nije u redu iz razloga što svaka lokalna zajednica ima uglavnom dovoljno smještajnih kapaciteta za te namjene zato što ne rade škole, sportski centri“, izjavio je Okolić.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *