Održana druga redovna sjednica Skupštine grada Doboja, usvojen Rebalans budžeta na više - Glas Regije

Održana druga redovna sjednica Skupštine grada Doboja, usvojen Rebalans budžeta na više

Nije učitano

Na drugoj redovnoj sjednici Skupštine grada Doboja usvojen je nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu većem od 62 miliona konvertibilnih maraka.Na dnevnom redu se našlo ukupno 46 tačaka,među kojima je odluka o subvecionisanju privrednika pogođenih pandemijom virusa korona.

Skupštinska većina koju čini 26, od ukupno 31. odbornika dala je zeleno svjetlo nacrtu Odluke o rebalansu budžeta grada Doboja za 2021. u iznosu od 62.322.325 maraka.Rebalansom budžet će biti uvećan za 14 i po miliona maraka.Sada slijede javne jasprave.

Lokalni parlment je stavljen u punu funkciju nakon višemjesečne blokade CIK BiH,istakao je Jerinić i dodao da su na ovoj sjednici usvojene određene olakšice za privrednike,kao i subvencije za privredne subjekte , koji su pretrpjeli štetu izazvanu pandemijom virusa korona.

Niz tačaka se odnosio na izvještaje preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Doboj.U skladu sa koalicionim dogovorom Slađan Jović ,kadar Demos-a imenovan je za vršioca dužnosti direktora Regionalne deponije.Za direktora Javne ustanove „Sportsko-rekreacioni centar Preslica“ izabran je Slobodan Lazarević.

(IZVOR: TV K3)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *