Odgovor na demanti teksta „Nelegalni šljunkari prekopali Crkvinu kod Šamca“ - Glas Regije

Odgovor na demanti teksta „Nelegalni šljunkari prekopali Crkvinu kod Šamca“

Nije učitano

Nakon što je firma D.O.O. „Martić-Inter-Copp“ iz Modriče uputila demanti informacija objavljenih u članku „Nelegalni šljunkari prekopali Crkvinu kod Šamca“, što je juče objavljeno na našem portalu, na našu adresu je stigao odgovor Ljubinka Đurića, autora prvobitnog teksta, objavljenog na portalu antikorupcija.info, a koji je na našem portalu prenesen 6. avgusta.

Odgovo autora teksta prenosimo u cjelosti:

Poštovani, objavili ste demanti na preneseni tekst portala ‘antikorupcija.info’ privrednog društva DOO “Martić Inter Kop” Garevac-Modriča, u kojem dovode u pitanje iznesene konstatacije o krivcima za majske poplave 2014. godine u Šamcu i još neke kojima se ne želim baviti jer su dio projektnog istraživanja i utvrđenih činjenica nerelevantnih za demanti.

Ipak, tražim da cilju istine objavite precizne informacije da navedeno privredno društvo iznosi neistinu da mu nije izdat prekršajni nalog kao pravnom i prekršajni nalog odgovornom licu. Precizni podaci Republičke uprave za inspekcijske poslove RS su u prilogu Odgovora i, sumirano, su slijedeći:

Poljoprivredna inspekcija je DOO „Martić Inter kop“ za tri parcele obračunala 38.431 KM plaćanje naknade za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta 19.743 kvadratna metra zemljišta u Modriči. Poljoprivredni inspektor Marijana Bulatović je za ovo tri privredno društvo izdala prekršajni naloge 3.000 KM za pravno lice i za odgovorno lice 500 KM.

Nadalje, kontrolom je Poljoprivredna inspekcija utvrdila da je poslovni subjekt na naznačenoj površini od 19.743 kvadratna metra zemljišta bez pribavljanja saglasnosti izvršio promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta. Rješenjem inspektora naloženo je da pribavi poljoprivrednu saglasnost ukoliko je to moguće na tom mjestu ili da isto vrati u prvobitno stanje.

Podaci o izdatim nalozima su u tabeli u prilogu.

Nije učitano

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *