Odbornica PDP-a napustila sjednicu SG Doboj jer su joj oduzeli riječ zbog snimanja diskusije - Glas Regije

Odbornica PDP-a napustila sjednicu SG Doboj jer su joj oduzeli riječ zbog snimanja diskusije

Nije učitano

„Prema Poslovniku o radu Skupštine, Zakonu o lokalnoj samoupravi, Ustavu ove zemlje i drugim pripadajućim zakonima sjednice Skupštine grada su javne i mi kao predstavnici imamo pravo da o svojim diskusijama i načinu rada obavijestimo javnost. To jedino nije dozvoljeno u dobojskom parlamentu, što je čin neiskrenog rada Skupštine ovog grada.“, kaže Olivera Nedić, odbornica PDP-a u SG Doboj koja je juče napustila sjednicu lokalnog parlamenta nakon što joj je oduzeta riječ prilikom diskusije uz ozbrazloženje da joj nije dozvoljeno da snimi svoju diskusiju, što je ona pokušala uraditi.

„Imala sam potrebu da bar svoj rad učinim transparentnim. Dugo i temeljito sam se spremala za ovu sjednicu, ne želim da to ostane svojina ljudi koji su u stanju glasati za nezakonite odluke, koji kriju da im je namjera povlađivati lokalnoj vlasti, a ne raditi za narod. Ja svoje sugrađane želim obavijestiti o tome šta se tamo radi i ko u njihovo ime donosi sve štetne odluke.“, kaže odbornica PDP-a.

Ona ističe da će naći način da o diskusijama po svakoj tački dnevnog reda obavijesti javnost.

„Rukovodstvo Skupštine grada Doboj mora preuzeti odgovornost za grubo kršenje Poslovnika o radu ovog organa.“, dodaje Nedićeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *