Od subote neće raditi vrtići u Tesliću, upis djece u prvi razred telefonskim putem - Glas Regije

Od subote neće raditi vrtići u Tesliću, upis djece u prvi razred telefonskim putem

Nije učitano

Foto: Facebook/Milan Miličević

Na današnjem zasjedanju Opštinskog štaba za vanredne situacije na području opštine Teslić analizirana je situacija na teritoriji ove opštine u poslednjih 48 sati i doneseno nekoliko novih odluka.

„Od subote 28.03.2020. godine prestaju sa radom svi vrtići na području opštine Teslić. Naređuje se svim poslodavcima kod kojih su zaposlene majke koje u ovom momentu imaju djecu u vrtićima, da se tim majkama omogući da ne rade. Ne radi se o velikom broju djece. Danas je u svim teslićkim vrtićima bilo ukupno 33 djece i ova naredba se odnosi na poslodavce koji zapošljavaju njihove majke.“, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici načelnika opštine Milana Miličevića.

„Upis djece u prvi razred osnovnih škola će se obavljati telefonskim putem od 31. marta do 03. aprila. Svi roditelji koji imaju djecu za upis u prvi razred trebaju pozvati školu na brojeve telefona koji će biti objavljeni i dati im osnovne podatke o svojoj djeci. Roditelji ne treba da pribavljaju nikakve dokumente za vrijeme vanredne situacije, a koji su im potrebni za upis. Rodni list i uvjerenje o prebivalištu školama će dostaviti nadležene institucije Opština Teslić i MUP RS. Ljekarsko uvjerenje za upis roditelji ne treba da pribavljaju za vrijeme trajanja vanredne situacije. Poruka za roditelje je da ne dovode djecu izabranom pedijatru radi ljekarskog uvjerenja dok traje vanredna situacija.“, dodaje se u saopštenju.

Upućen je apel pojedincima, preduzećima i institucijama da sve vrste donacija i pomoći moraju da idu koordinisano preko Opštinskog Štaba za vanredne situacije kako bi sve aktivnosti bile usaglašene i realizovane transparentno.

„Policijskom kontrolom za vrijeme zabrane kretanja ustanovljeno je da su pojedini poslodavci izdavali dozvole za kretanje osobama koje nisu kod njih zaposlene. Radi falsifikovanja isprava protiv njih će biti podnesene prijave.“, navodi se u saopštenju.

Na području opštine Teslić trenutno je pod epidemiološkim nadzorom 683 lica, dok je iz nadzora izašlo 45 lica. Što se tiče osoba pozitivnih na virus korona i dalje je jedno pozitivno lice, a čekaju se rezultati testova za tri lica. U toku sutrašnjeg dana biće testirana još dva lica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *