Obje doze vakcine primila 63 dobojska medicinara - Glas Regije

Obje doze vakcine primila 63 dobojska medicinara

Nije učitano

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

DOBOJ – Bez obzira na to da li su preležali koronu ili nisu, zdravstveni radnici zaposleni u dobojskoj bolnici „Sveti apostol Luka“ odazvali su se vakcinaciji te ih je dosad 63 primilo obje doze Sputnjik V vakcine, pišu Nezavisne.

„Apsolutno nisam imala dilemu i mislim da ne treba ni razmišljati previše o tome. Mislim da nam je to jedino preostalo da uradimo. Jako sam ponosna što je u mojoj službi potpuni odziv, znači apsolutni za vakcinu. U mojoj službi nije niko obolio mada imamo direktan dodir i s uzorcima svakodnevno. Bilo je na stotine uzoraka svojevremeno“, rekla je dr Marina Ćuković, načelnica Službe laboratorije, koja nije preležala koronu, a poslije prve doze vakcine nije imala nikakvu reakciju.

Medicinski tehničar Vojo Cvijanović juče je primio drugu dozu, a na vakcinaciju se odlučio iako se prije sedam mjeseci izborio s koronom.

„Preležao sam koronu prošle godine u avgustu s nekom relativno blažom kliničkom slikom. Odlučio sam ipak da se vakcinišem, jer ne znamo koliko ta antitijela traju i koliko smo zaštićeni. Nije bilo nikakve reakcije nakon prve doze, mali nekakav bol u predjelu implantacije. Nikakvih drugih pojava, reakcija“, kazao je Cvijanović.

Borba s virusom korona se i dalje nastavlja u dobojskoj bolnici u kojoj se zbrinjavaju pacijenti iz cijele dobojske regije.

„Na nas je u svakom slučaju pritisak, ne smanjuje se, naprotiv, povećava se. S obzirom na to da već ovoliko dugo traje sve to, prisutni su i psihički i fizički zamor, bez odmora se radi, tako da nam nije lakše. Nadam se samo da ćemo s ovim manje obolijevati, a sve ostalo je prisutno i dalje“, rekao je Mladen Gostić, medicinski tehničar.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *