OBILJEŽEN DAN OPŠTINE ŠAMAC: Najviše opštinsko priznanje uručeno komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” (FOTO/VIDEO) - Glas Regije

OBILJEŽEN DAN OPŠTINE ŠAMAC: Najviše opštinsko priznanje uručeno komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” (FOTO/VIDEO)

Nije učitano

Povodom 15 aprila Dana Opštine Šamac najviše javno opštinsko priznanje – povelja, dodijeljena je komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” d.o.o Šamac zbog izuzetnog doprinosa u razvoju lokalne zajednice. Posebno što su u 2023. u 5 mjesnih zajednica proširila vodovodnu mrežu a i pozitivno poslovali te tako prekinuli dugogodišnji niz negativnog poslovanja. Direktor ovog komunalnog preduzeća Mihajlo Đurđević ističe da je uručena nagrada obavezujuća i podstiče na dalji napredak.

Direktor “Vodovoda i kanalizacije” Mihajlo Đirđević rekao je da ova nagrada obavezuje i da će to preduzeće nastaviti da radi na proširenju vodovodne mreže.

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine, pored povelje uručeno je i 12 priznanja istaknutim pojedincima, privrednim subjektima, udruženjima građana i javnim preduzećima koja su u proteklom periodu dali nemjerljiv doprinos na promociji opštine, poboljšanju uslova života kao i otklanjanja posljedica olujnog nevremena u 2023, istakao je Simo Varadinović predsjednik Skupštine opštine Šamac.

Nije učitano

Varadinović je rekao da je u okviru obilježavanja Dana opštine dodijeljeno 13 priznanja, Povelja kao najviše opštinsko priznanje, tri plakete, sedam pohvala i dvije novčane aprilske nagrade od po 500 KM istaknutim pojedincima i institucijama za veliki doprinos u 2023. godini u razvoju opštine Šamac i humanitarnim radom.

Varadinović ističe da je najviše opštinsko priznanje Povelja dodijeljeno komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija”, koje je u pet mjesnih zajednica proširilo vodovodnu mrežu i u ovoj i prošloj godini pozitivno poslovalo nakon dugo godina.

Nije učitano

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je na obilježavanju Dana opštine da je ovaj dan prilika da se sumiraju rezultati brojnih infrastrukturnih projekata, poput vodovodne mreže Gornja Slatina u vrijednosti 700 hiljada KM i proširenje kapaciteta obdaništa takođe 700 hiljada KM. O afirmaciji Šamca govori i podatak da su protekle 2 i po godine ostvarili 3 miliona KM međunarodnih donacija. On je istakao da prisustvo brojnih delegacija iz okruženja svjedoči tome da je Šamac prijateljski nastrojena opština i da želi saradnju sa svim institucijama Srpske.

Milićević je dodao da je opštini Šamac neophodno u narednom periodu da saradnju koju ima sa međunarodnim organizacijama podigne na viši nivo.

Nije učitano

Dan opštine u svoje a i ime Vlade Republike čestitao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić. On je uputio poziv rukovodstvu opštine da zajedno dogovore sve one projekte koji će koristiti građanima Šamca, te podsjetio na sve one realizovane aktivnosti u protekle 4 godine.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske u protekle četiri godine uplatila 15,8 miliona za područje opštine Šamac.

“Do sada je nabavljeno više od 80 traktora u ovom izvještajnom periodu, očekujemo sa ovim zadnjim javnim pozivom do kraja godine da će to biti 100 traktora”, naveo je Minić.

On je najavio i redovnu isplatu za mlijeko i sve ono što ide iz agrarnog budžeta i niz drugih aktivnosti koje se odnose na uređenje korita rijeke Bosne, kao i dio uređenja Keja.

Nije učitano

Na sjednici su prisustvovale brojne delegacije iz gradova i opština Srpske te prijateljskih gradova i opština Hrvatske i Srbije. Nakon svečane sjednice položeni su vijenci na centralni spomenik poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu u znak sjećanja na 440 poginulih pripadnika Druge posavske brigade, od kojih su 362 bila sa šamačkog područja.

IZVOR: TV K3 

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *