"Obećanje Vučića jedina sigurna stvar na Balkanu": Stevandić na gradilištu doma zdravlja u Stanarima, koji finansira Srbija - Glas Regije

„Obećanje Vučića jedina sigurna stvar na Balkanu“: Stevandić na gradilištu doma zdravlja u Stanarima, koji finansira Srbija

Nije učitano

Predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić, posjetio je juče opštinu Stanari, koja je slavila Dan opštine, i zajedno s načelnikom opštine, Radojicom Ćelićem, obišao radove na izgradnji novog objekta doma zdravlja.

Gradnja ovog objekta košta oko 3.500.000 KM, a Vlada Srbije je već uplatila sredstva koja će biti upotrebljena za izgradnju.

– Kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saznao da su Stanari opština u koju Republika Srbija nije do sada ulagala i da nema dobar dom zdravlja, nije bilo potrebno puno vremena da se na sjednici Vlade Republike Srbije odobre sredstva kako bi se napravio novi dom zdravlja, koji će biti na usluzi građanima opštine Stanari – rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, obećanje predsjednika Vučića “jedina je sigurna stvar na Balkanu”.

– Narod Republike Srpske zahvalan je Srbiji i njenom predsjedniku na svim projektima koje su podržali, a koji uključuju i bolnice, škole, domove zdravlja, i mnoge druge projekte – naglasio je predsjednik US.

Podsjetimo, Vlada Repubike Srbije je na posljednjoj sjednici odobrila sredstva za izgradnju doma zdravlja u Stanarima, a sve zahvaljujući inicijativi koju je kod predsjednika Srbije pokrenuo Stevandić.

Nije učitano

Stevandić je rekao novinarima da je pomoć Srbije pokazatelj dobrih međusobnih odnosa sa Republikom Srpskom i da će dom zdravlja u Stanarima najvjerovatnije nositi naziv “Srbija”. On je izrazio nadu da će predsjednik Srbije biti u prilici prisustvovati otvaranju ovog Doma zdravlja.

Novi dom zdravlja će biti površine od oko 1.700 metara kvadratnih, koji čine prizemlje i dva sprata, a gradiće se u dvije faze sa rokom od 14 mjeseci. U pitanju je savremeni zdravstveni objekat u kojem će biti smještena služba hitne medicinske pomoći, RTG i UZV dijagnostika, biohemijska laboratorija, porodična medicina, ginekologija, pedijatrija, stomatologija, specijalističke službe, higijensko-epidemiološka služba, centar za mentalno zdravlje i apoteka. Ova zdravstvena ustanova biće opremljena najsavremenijim ultrazvučnim aparatima, rendgen uređajima i drugom neophodnom opremom.

IZVOR: Srpskainfo

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *