NOVITETI NA INSTAGRAMU: Instagram dobio nove funkcije, fokus na direktne poruke - Glas Regije

NOVITETI NA INSTAGRAMU: Instagram dobio nove funkcije, fokus na direktne poruke

Nije učitano

Foto: Pixabay

Svjedoci smo da Meta u posljednje vrijeme itekako radi na implementiranju novih funkcija u svoje popularne aplikacije, kao što su Vocap, Instagram i Mesendžer.

Sada na Instagram stiže nova grupa funkcija koje će se mnogima svidjeti.

Naime, Instagram pruža korisnicima novu opciju prilikom slanja direktnih poruka (DM) na svojoj platformi. Tako korisnici sada imaju mogućnost da direktno sa feeda pišu u DM određene osobe, bez potrebe da ulaze u inboks i gube vrijeme. Korisnicima će se, nakon što pritisnu taster sa znakom strelice, ispod određene objave otvoriti poseban prozorčić autora objave, u kojem će jednostavno napisati poruku, bez da ulaze u DM.

Tu su i nove opcije deljenja, kao i mogućnost pregleda pesama i sprovođenje anketa u grupnim razgovorima.

Šef platforme, Adam Moseri, najavio je nameru Instagrama da se ove godine fokusira na razmjenu poruka. On je, između ostalog, naveo da je razmena poruka primarni način na koji se ljudi povezuju na internetu, te da Instagram mora to da prihvati i da radi na dodavanju novih korisnih funkcija na tom polju, piše b92.

Funkcija pregleda pjesama nudi kratke isječke pesama od 30 sekundi i dolazi kao plod integracije sa Eplovim i Amazonovim servisima za striming muzike, s tim što će uskoro tu biti i Spotifaj podrška. Tu je i novi meni kojem možete pristupiti iz glavnog Instagram feeda, preko dugog pritiska na tasterza deljenje, koji će vam omogućiti da brzo podijelite određenu objavu sa četiri svoja najbliža prijatelja.

Ono što je još novo jeste i pregled aktivnih pratilaca, što je preuzeto od Mesendžera, pa se sada aktivni pratioci nalaze poređani iznad čatova. Ovo je plod sve veće kompatibilnosti između Instagrama i Mesendžera.

Iz Instagrama su naveli da su ove opcije već dostupne globalno većem broju korisnika.

Srpskainfo

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *