NOVI USPJEH MLADOG DOBOJLIJE: Đorđe Lukić vicešampion Balkana u šahu - Glas Regije

NOVI USPJEH MLADOG DOBOJLIJE: Đorđe Lukić vicešampion Balkana u šahu

Nije učitano

Proteklog vikenda je održan Otvoreni pojedinačni balkanski kadetski kup u šahu u Prokuplju (Srbija) gdje je učestvovalo 111 takmičara iz zemalja balkanskog poluostrva, u organizaciji Šahovskog kluba „Topličani“ Prokuplje i Šahovskog saveza Srbije.

Đorđe Lukić (10) iz Doboja, učenik petog razreda Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“, član Šahovskog kluba „Svetozar Gligorić“ Bijeljina, osvojio je 2. mjesto, pehar i srebrnu medalju i stekao titulu šahovskog vicešampiona Balkana.

Turnir se igrao u hotelu „Olimpic Residence“u Prokuplju sa tempom igre od 15 minuta po igraču uz dodatak od 5 sekundi za svaki odigran potez (Rapid) .

Đorđe Lukić je nastupao u grupi dječaka do 11 godina (M11) i osvojio drugo mjesto u konkurenciji od 35 takmičara iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Bugarske i Bosne i Hercegovine.

Pokrovitelj turnira je bio Grad Prokuplje i Šahovski klub  „Topličani „ Prokuplje kao i Šahovski savez Srbije. Direktor turnira je bio Zoran Milutinović, glavni sudija IA Dragan Živić i pomoćni sudija IA Igor Lukić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *