NOVI SLUČAJEVI ZARAZE U SRPSKOJ: Još 28 osoba pozitivno na virus korona - Glas Regije

NOVI SLUČAJEVI ZARAZE U SRPSKOJ: Još 28 osoba pozitivno na virus korona

Nije učitano

Foto: Vlada RS

U protekla 24 časa na korona virus u Republici Srpskoj testirano je 336 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 28 osoba, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

– Od novopotvrđenih slučajeva je 15 muškaraca, od kojih je devet srednje dobi, četiri su starij životne dobi, a dva mlađe dobi. Među njima je i 13 žena, od čega je po šest starije i srednje dobi, a jedna žena je mlađe životne dobi – rekao je Šeranić.

Do sada su u Srpskoj korona virusom ukupno zaražene 453 osobe.

– Od novopotvrđenih slučajeva, iz Banjaluke je devet osoba, iz Kotor Varoša šest, po tri iz Trebinja, Teslića i Prnjavora, dvije iz Mrkonjić Grada, dok je po jedna osoba iz Drinića i Modriče. Sedam je hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru RS, a jedan u Trebinju, dok su ostali u izolaciji – rekao je Šeranić.

On je naglasio da se među novozaraženima radi o osobama koje su bile u bliskom kontaktu sa osobama pozitivnim na Covid-19, te onima koji su putovali na područja gdje je registrovana zaraza korona virusom.

– Među njima ima i dijaliznih pacijenata – rekao je Šeranić.
Dodao je da su u laboratoriji Instituta za javno zdravstvo RS testirani i uzorci zdravstvenih radnika, te da među njima nije bilo pozitivnih na korona virus.

– Do sada, u RS je ovaj virus potvrđen kod 14 zdravstvenih radnika u javnim i dva u privatnim zdravstvenim ustanovama – kaže Šeranić.

Pod zdravstvenim nadzorom u Srpskoj je do jutros 6.099 osoba, a iz zdravstvenog nadzora izašle su 17.133 osobe.

– U RS se do sada oporavilo ukupno 179 osoba. Najviše je iz Banjaluke -119, Laktaša -13, Kozarske Dubice – osam – rekao je Šeranić.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *