NOVE MJERE U SRPSKOJ: Dozvoljen rad skijalištima i pozorištima - Glas Regije

NOVE MJERE U SRPSKOJ: Dozvoljen rad skijalištima i pozorištima

Nije učitano

Foto: Vlada RS

BANJALUKA – Republički štab za vanredne situacije RS je na današnjoj sjednici dozvolio rad skijalištima i skijaškim centrima, kao i pozorištima, kojima je zbog virusa korona bio zabranjen rad, pišu Nezavisne.

Skijalištima je dozvoljen rad od danas, a pozorištima od ponedjeljka, 26. aprila.

Republički štab za vanredne situacije je razmatrao epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj, te je utvrdio da smo u trećoj sedmici manjeg broja zarženih virusom korona.

„U pogledu epidemiološke situacije, u trećoj smo sedmici manjeg broja ukupno zaraženih. Istovremeno, u padu je i broj lica koja su hospitalizovana u zdravstvenim ustanovama. U prethodnih 24 časa ukupan broj hospitalizovanih lica je 1.067, dok je na dan 6. aprila bilo 1.461 hospitalizovanih i od tada se u najvećem broju dana uočava opadanje boja hospitalizovanih lica“, saopšteno je nakon sjednice Štaba.

Republički štab za vanredne situacije usvojio je i Zaključak o donaciji Nestle Adriatic BH d.o.o. Bosni i Hercegovini, te dao saglasnost da se donacija u iznosu od 37.240 švajcarskih franaka, koju je utvrdio Savjet ministara Bosne i Hercegovine, uplati JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u svrhu nabavka vakcina i vakcinalnog materijala potrebnog za imunizaciju.

Republički štab za vanredne situacije zadužio je JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da u skladu sa pozitivno pravnim propisima realizuje predmetnu donaciju i da o istom informiše Republički štab za vanredne situacije.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *