NOVA POMOĆ IZ SRBIJE: Stiglo sredstvo za dezinfekciju površina i objekata, ali i vode za piće - Glas Regije

NOVA POMOĆ IZ SRBIJE: Stiglo sredstvo za dezinfekciju površina i objekata, ali i vode za piće

Nije učitano

Foto: Vlada RS

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zaprimilo je danas, u popodnevnim časovima, naredni kontigent pomoći Vlade Republike Srbije za Republiku Srpsku, u borbi protiv novog virusa korona.

Vlada Republike Srbije je donijela zaključak da se u novonastaloj situaciji donira Vladi Republike Srpske 10.000 litara rastvora natrijum hipohlorita. Ovaj zaključak realizovalo je Ministarstvo poljoprovrede Srbije, a donirano sredstva z dezinfekciju proizvod je JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad.

Natrijum hipohlorit je sredstvo koje je preporučeno za dezinfekciju površina, prostora i objekata, ali i za dezinfekciju vode za piće.Tržište Republike Srpske ovim sredstvom se snabdijeva isključivo iz uvoza, ali zbog zabrane njegovog izvoza iz nekih zemalja ili otežanog transporta, otežano je snabdijevanje tržišta.

– Donacija je značajna jer će obezbijediti efikasno sprovođenje protivepidemijskih mjera u zdravstvenim ustanovama, ali i drugim javnim ustanovoma zdravlja u Republici Srpskoj. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izražava zahvalnost Vladi Republike Srbije na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći u medicinskoj opremi i sredstvima, u trenutku kada se i Republika Srbija suočava sa epidemijom – saopšteno je iz ministarstva.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *