NOVA ODLUKA: U Srpskoj se otvaraju bašte kafića, u školu kreću učenici nižih razreda - Glas Regije

NOVA ODLUKA: U Srpskoj se otvaraju bašte kafića, u školu kreću učenici nižih razreda

Nije učitano

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske je danas usvojila izmjene Zaključka o sprovođenju epidemioloških mjera čime se od sutra dozvoljava rad ugositeljskih objekata, pod određenim uslovima, a djeca nižih razreda se od utorka vraćaju na fizičku nastavu, pišu Nezavisne.

Od sutra 4. aprila pa do 8. aprila će u RS biti dozvoljen rad ugostiteljskim objektima na otvorenom prostoru, odnosno bit će moguće posluživanje hrane i pića u vanjskom prostoru objekta ukoliko je otvoren bar sa tri strane.

Od 8. aprila će biti u potpunosti dozvoljen rad ugostiteljskih objekata, naravno uz poštivanje epidemioloških mjera. S obzirom na to da je u petak rečeno da će mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata ostati do 12. aprila, ove izmjene predstavljaju ublažavanje restrikcija.

Rad je dozvoljen do 22 sata.

U škole će se od utorka 6. aprila u RS vratiti učenici od prvog do petog razreda osnovne škole, dok će djeca koja pohađaju ostale razrede u osnovnim školama nastaviti online školovanje, kao i do sada. Isti slučaj je i sa srednjim školama i univerzitetima kojima je još uvijek rad zabranjen.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *